Tortosa, Morella i Alcanyís reunides amb Iceta en el rellançament del consorci dels Tres Reis

Els alcaldes de les tres poblacions impulsen la reactivació de les accions de promoció conjunta dels tres territoris limítrofs de Catalunya, País Valencià i l'Aragó

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre, Catalunya | 11 de gener de 2022 a les 19:03 |
Reunió dels tres alcaldes amb els Ministre de Cultura, Miquel Iceta per reactivar la ruta patrimonial dels ' Tres Reis' | Ajuntament de Tortosa
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i els alcaldes de Morella i Alcanyís, Rhamsés Ripollés i Ignacio Urquizu, s'han reunit este dimarts amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, dins de les accions que les tres poblacions estan duent a terme per a rellançar el consorci dels Tres Reis.

Durant els mesos de pandèmia de la covid-19, el treball del consorci s'havia mantingut a nivell tècnic. Ara, amb la previsió que poc a poc es puguen anar recuperant dinàmiques similars a les que existien abans de la pandèmia, els consistoris han iniciat la reactivació de les accions de promoció d'esta marca turística. Per això han mantingut una trobada amb el màxim dirigent del ministeri de Cultura, en el rellançament dels actius del consorci dels Tres Reis.


A la reunió, els tres alcaldes han explicat al ministre de Cultura les accions i els objectius que promou este ens: des de la seua creació, posa de manifest els atractius culturals, patrimonials, mediambientals i paisatgístics que tenen les tres poblacions, així com els vincles històrics que comparteixen els tres municipis situats a cavall de Catalunya, el País Valencià i l'Aragó.

En este sentit, una de les iniciatives que han plantejat al ministre ha sigut la voluntat per establir una ruta patrimonial pels espais urbans més característics de les tres poblacions, i entre els quals existeixen característiques similars, ateses les respectives evolucions històriques i urbanístiques.


El ministre Iceta ha mostrat el seu suport a la tasca del consorci i s'ha compromès a incloure les accions que promoguen de manera conjunta els tres ajuntaments dins dels projectes que puguen rebre ajudes europees. Accions que van molt lligades al desenvolupament sostenible i al foment d'una economia respectuosa amb els principis de responsabilitat social i mediambiental, que s'adiuen amb els objectius que Tortosa es marca en l'agenda 2030.

 

Participació