Incautats 300kg de marihuana i més de 2mil plantes assecades en una nau a Ulldecona

L'actuació va tenir lloc fa unes setmanes i s'emmarca en una operació feta a nivell estatal

Els cabdells de marihuana s'assecaven en una nau d'Ulldecona
Els cabdells de marihuana s'assecaven en una nau d'Ulldecona | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 18:58h
La GuàrdiaCivil ha desmantellat tres plantacions intensives de marihuana, una d'elles a Ulldecona, una altra a Pozoblanco ( Còrdova) i una altra a Escalona (Toledo).

Els agents  han detingut a una persona i han investigat a quatre per la seua suposada implicació en un delicte d'elaboració, cultiu i tràfic de drogues, tot això dins del marc de l'operació ‘Guadamora’ iniciada a la província cordovesa.

Segons han detallat els agents, l'operació es va iniciar el mes de juliol després de rebre l'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Pozoblanco una informació referent a l'existència d'una plantació de suposat cànem industrial en una finca situada en el terme municipal cordovès de Pedroche.

Després de localitzar la plantació, els guàrdies civils van comprovar que la mateixa comptava amb una important extensió de terreny, uns 8.000 metres quadrats aproximadament, sembrats amb plantes de Cànnabis Sativa d'una grandària de creixement encara petit, que comptava amb un sistema de reg i cures que requerien d'una presència freqüent del seu propietari.

En la inspecció practicada en esta plantació, es va comprovar que la mateixa comptava amb unes 4.600 plantes de marihuana, així com que presentava deficiències greus en la documentació que acreditava el cultiu d'aquestes, per la qual cosa una vegada autoritzat per l'autoritat judicial es va procedir a la presa de mostres per a la comprovació i anàlisi del contingut de THC (Tetrahidrocannabicol) principal component psicoactiu del cànnabis, que va donar com a resultat un contingut superior al legalment permès.

Amb l'avanç de les gestions van identificar a la persona presumpta responsable de la plantació i a l'empresa propietària d'esta, que té com a objecte social el cultiu i extracció integral de productes procedents del cànem i el cultiu i extracció de plantes industrials per a ús farmacèutic. Així mateix, van esbrinar que la citada empresa gestionava diverses plantacions situades a Còrdova, Toledo i Tarragona.

En la recerca van comprovar que l'objectiu final de l'empresa no era la producció de productes amb CBD (Cannabidiol), component de la planta del cànnabis que serveix per a alleujar el dolor, sinó la comercialització dels cabdells florits. Per a això, comptava amb una nau industrial de grans dimensions situada a Ulldecona.

Les gestions practicades i els indicis obtinguts van permetre sol·licitar de l'autoritat judicial manament d'entrada i registre en la nau on l'empresa desenvolupava la seua activitat.

Els agents van registrar les naus industrials situades a Ulldecona, on es van trobar uns 300 quilos de cabdells de marihuna en diferents fases de processament i preparat per a la seua venda i 2.279 plantes de cànnabis en fase d'assecat, així com gran quantitat de productes així com gran quantitat de productes derivats del cànnabis que l'empresa comercialitzava.

També, van trobar altres 1.980 plantes en una altra zona d'Ulldecona i unes 4.600 plantes de cànnabis en una nau situada en el municipi de Pozoblanco –la major plantació desmantellada per la Benemèrita a la província–, que els presumptes autors havien traslladat des de la plantació de Pedroche. Així mateix, s'han intervingut a Escalona uns 160 quilos de cabdells i parts de la planta de cànnabis en diferents fases de processament.

En total durant el desenvolupament d'aquesta operació, la Guàrdia Civil ha aprehès més de 8.860 plantes de marihuana i ha detingut a una persona i investigat a altres quatre com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents.