La CUP proposa un canvi de Govern a Tortosa després de tombar la qüestió de confiança

Animen a Movem Tortosa i a ERC a posicionar-se públicament en els propers dies i crear un govern alternatiu

Aguaita.cat
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 20:43h
Façana de l'Ajuntament de Tortosa
Façana de l'Ajuntament de Tortosa | Cedida
La CUPTortosa ha posat de manifest el seu posicionament respecte al ple extraordinari sobre la qüestió de confiança celebrada a l’Ajuntament de Tortosa en el dia d’avui.

"El ple que s’ha celebrat avui, no és més que la continuació del teatre orquestrat en les darreres setmanes per l’equip de govern, intentant aparentar una voluntat negociadora, per tal de poder aprovar uns pressupostos per la porta del darrere. Però el que s’ha posat de manifest és la total incapacitat i la manca de saber fer democràtic de l’equip de govern, que lluny d’entendre que es troba en un govern en minoria, i que necessita arribar a un acord amb l’oposició, segueix imposant la seva visió ideològica de la ciutat mitjançant la imposició dels pressupostos per al 2022", afirmen a través del seu portaveumunicipal, SergiArnau.

Segons la formació independentista este "no és un fet nou, ja que en l’últim mandat, i els últims 3 anys, l’equip de govern ha estat incapaç d’aprovar uns pressupostos, i ha tingut que governar mitjançant les continues modificacions pressupostàries; modificacions pressupostàries que mostren el model de ciutat i l’endeutament continuat de l’Ajuntament, i que volen amagar en aquesta última proposta de pressupostos".
"En l’última proposta de pressupostos per a la ciutat, s’ha posat de manifest que el govern de la ciutat no ha volgut aprovar, ni tan sols negociar, cap de les propostes que s’han fet arribar per part de la CUP ni de la resta de partits de l’oposició" lamenten.

Assenyalen que "Junts per Tortosa i el PSC pretenen aprovar uns pressupostos de manera unilateral, mitjançant el xantatge públic i portant al límit els mecanismes possibles per fer-ho". "Mostra d’aquesta intenció ha estat la celebració avui d’una moció de confiança, amb la clara esperança de que la resta de partits polítics no puguin arribar a un acord per tal de presentar un governalternatiu i així finalment aprovar els pressupostos sense haver negociat absolutament res", és reiteren. 

Per tot plegat des de la CUP Tortosa, entenen que ara és el moment de deixar de banda "tots els egoismes partidistes i els càlculs electorals, per tal d’arribar a un acord, i presentar un el govern alternatiu que necessita la ciutat de Tortosa en estos moments". La formació mostra la total disponibilitat per tal de negociar amb la resta de partits polítics de l’oposició, l’oportunitat per fer un canvi alternatiu de govern. Animen a MovemTortosa i a ERC a posicionar-se públicament en els propers dies i començar a treballar pel canvi que al seu parer "necessita la ciutat".

La CUP Tortosa diu que no entendria que la resta de partits posessen per davant els seus interessos electorals, i no treballessen amb la voluntat de formar un nou govern.