Els treballadors de la nuclear d'Ascó fan cinc minuts de silenci dins la planta pel company mort

L'Ajuntament se suma a les mostres de condol a la família de la víctima i agraeix la tasca dels serveis d'emergències

Personal de seguretat dins les instal·lacions de la central nuclear d'Ascó.
Personal de seguretat dins les instal·lacions de la central nuclear d'Ascó. | Anna Ferràs ( ACN)
Aguaita.cat
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:31h
Els treballadors de la centralnucleard'Ascó, a la Riberad'Ebre, han fet cincminutsdesilenci a l'interior de les instal·lacions en record de bomber que va morir este dimecres per inhalació de CO2 i en suport a les altres tres persones que van resultar ferides.

L'Ajuntamentd'Ascó s'ha sumat a les mostresdecondol que ja han fet arribar als familiars l'AssociacióNuclearAscó–Vandellòs (ANAV), els sindicats UGT i CCOO. "Només ens queda sumar-nos al dolor de la família els amics i companys del treballador en aquests moments complicats que estan passant", ha dit l'alcalde, MiquelÀngelRibes. Ribes ha agraït "la rapidesa en què van actuar" els serveis d'emergències de la Generalitat i de la central.

L'alcalde d'Ascó, Miquel Àngel Ribes, ha lamentat l'accident laboral de la nuclear on ha perdut la vida un bomber de l'empresa Falck, de 42 anys, i ha assenyalat que no ha tingut "cap afectació radiològica". La fuita de CO2 es va produir a la cota +35 de l'edifici elèctric i la víctima va socórrer els companys de la brigada que feien tasques de manteniment del sistema contra incendis i va poder salvar la vida d'una treballadora que es trobava a la zona de perill. Hi ha hermetisme encara sobre les causes de la fuita.

Alguns treballadors comentaven entre ells l'incident, afligits i amb preocupació perquè creuen que l'abast hauria pogut ser més greu. L'accident va coincidir amb un canvi de torn i en la recta final de la recàrrega de combustible de la unitat i, a diferència de dies enrere que s'estava a ple rendiment. Les instal·lacions es troben en el procediment d'arrencada i de reconnexió a la xarxa elèctrica.

A les dotze del migdia, internament, s'han fet cinc minuts de silenci per la víctima i els tres ferits.