L’Ajuntament d'Ulldecona impulsa de nou el Banc de Terres integrat dins el BdT EbreBiosfera

El Banc de Terres vol afavorir el relleu generacional en el sector agrícola i ramader, i la incorporació de joves agricultors

Pla general d'un Hort | Arxiu
per Aguaita.cat, Ulldecona | 5 de novembre de 2021 a les 16:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Ulldecona posa en marxa de nou el Banc de Terres per impulsar el sector agrari, integrat en este cas dins els BdT EbreBiosfera, un projecte de cooperació territorial a les Terres de l’Ebre. Este nou instrument va dirigit tant a propietaris de terres com a persones que estiguen interessades en posar en marxa una activitat agrícola.  Així, el banc de terres d’Ulldecona oferirà, entre altres, un servei de mediació a persones  que  cerquen  terres  per  desenvolupar un projecte agrari i els propietaris de les terres. 

Segons explica l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, “amb esta iniciativa perseguim tant avantatges mediambientals com econòmics i socials. El banc de terres és un recurs contra l’abandó de les terres de cultiu, millorant la qualitat del paisatge i reduint el risc de degradació ambiental, a la vegda que permet desenvolupar activitats econòmiques associades a l’agricultura i, per tant, afavoreix la creació d’oportunitats d’ocupació i treball”


Els objectius específics del Banc de Terres d’Ulldecona són:

▪︎Afavorir el relleu generacional en el sector agrícola i ramader, i la incorporació de joves agricultors


▪︎Millorar l’economia local i afavorir els circuits curts de comercialització

▪︎Fomentar l’Agricultura i Ramaderia ecològiques i incrementar el valor afegit dels productes locals

▪︎Aglutinar i difondre els serveis i recursos formatius existents al territori per al sector agrícola i ramader.

▪︎Mantenir el mosaic agroforestal i reduir risc i impacte dels incendis forestals

▪︎Mantenir la biodiversitat, tant agrícola com ramadera del territori         

▪︎Evitar el despoblament rural

Per a més informació, us podeu posar en conctacte amb el responsable del BdT d’Ulldecona, Jordi Escubedo, a través del correu electrònic bancdeterres@ulldecona.cat. A nivell territorial, també podeu trobar totes les finques disponibles que s’han donat d’alta a la plataforma del Banc de Terres EbreBiosfera, a la web www.BancdeTerresEbreBiosfera.org.

 

Participació