L’Ajuntament d'Ulldecona impulsa de nou el Banc de Terres integrat dins el BdT EbreBiosfera

El Banc de Terres vol afavorir el relleu generacional en el sector agrícola i ramader, i la incorporació de joves agricultors

Pla general d'un Hort
Pla general d'un Hort | Arxiu
Aguaita.cat
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:08h
L’Ajuntamentd’Ulldecona posa en marxa de nou el BancdeTerres per impulsar el sectoragrari, integrat en este cas dins els BdT EbreBiosfera, un projecte de cooperació territorial a les Terres de l’Ebre. Este nou instrument va dirigit tant a propietaris de terres com a persones que estiguen interessades en posar en marxa una activitat agrícola.  Així, el banc de terres d’Ulldecona oferirà, entre altres, un servei de mediació a persones  que  cerquen  terres  per  desenvolupar un projecte agrari i els propietaris de les terres. 

Segons explica l’alcaldessad’Ulldecona, NúriaVentura, “amb esta iniciativa perseguim tant avantatges mediambientals com econòmics i socials. El banc de terres és un recurs contra l’abandó de les terres de cultiu, millorant la qualitat del paisatge i reduint el risc de degradació ambiental, a la vegda que permet desenvolupar activitats econòmiques associades a l’agricultura i, per tant, afavoreix la creació d’oportunitats d’ocupació i treball”

Els objectius específics del Banc de Terres d’Ulldecona són:

▪︎Afavorir el relleu generacional en el sector agrícola i ramader, i la incorporació de joves agricultors

▪︎Millorar l’economia local i afavorir els circuits curts de comercialització

▪︎Fomentar l’Agricultura i Ramaderia ecològiques i incrementar el valor afegit dels productes locals

▪︎Aglutinar i difondre els serveis i recursos formatius existents al territori per al sector agrícola i ramader.

▪︎Mantenir el mosaic agroforestal i reduir risc i impacte dels incendis forestals

▪︎Mantenir la biodiversitat, tant agrícola com ramadera del territori         

▪︎Evitar el despoblament rural

Per a més informació, us podeu posar en conctacte amb el responsable del BdT d’Ulldecona, Jordi Escubedo, a través del correu electrònic [email protected]. A nivell territorial, també podeu trobar totes les finques disponibles que s’han donat d’alta a la plataformadelBancdeTerresEbreBiosfera, a la web www.BancdeTerresEbreBiosfera.org.