Èxit de la Gala solidària amb el càncer de mama organitzada pel Projecte Emma

La gala benèfica amb el càncer de mama ha mostrat un cop més la solidaritat de la gent de les Terres de l’Ebre

Gala Solidària amb el càncer de mama del Projecte Emma
Gala Solidària amb el càncer de mama del Projecte Emma | ICS EBRE
Aguaita.cat
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:02h
El vespre de dimarts, 19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama, va començar la Gala solidària organitzada pel Projecte Emma, a l’Auditori Felip Pedrell, de Tortosa.

L’actriu Maica Verdejo van anar escalfant l’ambient rebent els assistents a mesura que arribaven a l’Auditori. Es van succeir les actuacions de l’orquestra Atalaia, La Companyia (Escola Municipal de Teatre de Tortosa), Keila, Salva Racero, Sau 30, Grup Repicatalons, La Tuna Folk, Joan Rovira, les drags Steinburg i Divax, Halldór Már, Quico el Celio i el grup Elma. Van conduir la gala Imma Beneyto i Imma Rastrero, d’Imagina Ràdio.

Durant la campanya del Projecte Emma s’ha comptat amb la inestimable col·laboració de centenars de persones, empreses, entitats i botigues del territori. Esta gala ha estat possible gràcies a la contribució del Racó de la Festa d’Amposta, i del Boix Verd de Roquetes, que han fet la decoració; el càtering per als artistes, equip tècnic i organització ha estat a càrrec del Forn Germans Marín; l’Hotel Diego de Santa Bàrbara ha donat allotjament als artistes que en necessitaven.

Imagina Ràdio ha fet la producció de la gala, implicant també els seus professionals en el desenvolupament de tota la celebració, i la part tècnica (so i llums) ha estat a càrrec de les orquestres Saturno i Cimarron

La gala va iniciar amb el parlament de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que va expressar la seua satisfacció perquè este projecte està liderat per un grup d’investigadors de Tortosa i per la solidaritat de la gent de les Terres de l’Ebre. A més, va emfatitzar que la necessitat de tirar endavant amb la investigació en càncer de mama ha demostrat que són les persones compromeses les que lluiten per ajudar les persones.

La Sra. Yolanda Lejardi, directora de l’Institut Català de la Salut, i el Dr. Joan Nin, director dels Serveis Territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, van posar en relleu la importància del talent que hi ha a la sanitat pública i la gran capacitat per trobar solucions a les necessitats que sorgeixen, com la que ha demostrat el grup de Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B), grup de recerca consolidat i amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, per captar fons per avançar en la recerca en càncer de mama. Van agrair l’esforç de l’equip que ha impulsat la campanya de captació de fons del Projecte Emma, i la implicació de totes les persones que s’hi han sumat i que han confiat en la investigació que es fa a les Terres de l’Ebre, com també a aquelles que li han donat suport, tant econòmic com personal.
 

Grup de Recerca del Projecte Emma Foto: ICS EBRE


Entre les actuacions la Regina Arlández, pacient de càncer de mama molt implicada en la campanya, que va parlar des de l’experiència com a pacient. La Regina s’anomena, a ella mateixa, supervivent. Va mostrar plena confiança amb la recerca que durà a terme el Projecte Emma i va fer un clam a la vida, recordant a les dones que pateixen càncer de mama que cada dia que passa, ja sigui amb tractament, patint-ne les seqüeles o recuperant-se, és un pas més per gaudir de la felicitat de viure.

El Sr. Francesc Vallespí, president de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, va expressar la seua satisfacció per poder ser part d’un gran projecte com és el Projecte Emma i va reivindicar, el compromís de la Lliga.

El Dr. Carlos López, coordinador de recerca territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i líder del Projecte Emma, va manifestar el seu agraïment més sincer a totes les persones que han col·laborat per fer-lo possible, sense el compromís de les quals, en estos moments no es disposarien dels ja més de 150.000 € que es necessitaven per desenvolupar el projecte d’investigació. Esta quantitat que continua incrementant amb noves aportacions i que ajudarà a fer que la recerca en càncer de mama no s’ature, i pugue avançar i trobar solucions per ajudar els milers de persones que el pateixen arreu del món.

La cloenda de la gala va ser a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i del Dr. Ramon Bosch, president de la Fundació Doctor Ferran. El Sr. Salvadó va exposar que des del Govern de Catalunya es recolza activament la recerca. Tots dos van cloure l’acte agraint a tothom – investigadors, particulars, empreses, entitats, ajuntaments –  la seua implicació amb el Projecte Emma.