Comença la votació per decidir entre Sant Carles de la Ràpita i la Ràpita

Durant el dia d'avui els majors de 16 anys que porten més d'un any empadronats al municipi podran votar al pavelló firal

Imatge de la votació pel canvi de nom al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita
Imatge de la votació pel canvi de nom al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita | Cedida
Aguaita.cat
12 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:47h
Ja ha iniciat, al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita, la votació amb motiu de la consulta per decidir si es canvia el nom oficial del municipi per La Ràpita o es conserva Sant Carles de la Ràpita. Una cita a la qual estan convidats tots els majors de 16 anys que fa més d'un any que estan empadronats al municipi. Els horaris per poder votar són de 9:00 a 14:00 del matí i de 16:00 a 20:00 de la tarda. Després de la jornada, es comunicaran els resultats finals al cap d'aproximadament una hora. 

A les nou i pocs minuts del matí ha obert el col·legi electoral, que està compost per cinc meses en les quals s'han distribuït els cinc districtes electorals del municipi. Són 12.458 els rapitencs que tenen poder de vot en la jornada, i 2.492 els necessaris perquè guanye una de les dues opcions, ja que l’Ajuntament s’ha compromès a canviar el nom oficial si l’opció de La Ràpita guanya amb més del 20% del cens.

Durant esta primera hora de la jornada l'afluència de ciutadans que estan anant a votar és continuada, de fet a les 9:00 ja hi havia persones esperant fora el pavelló per accedir a la consulta. La jornada està transcorrent amb tranquil·litat i amb la col·laboració dels rapitencs membres de les meses electorals.