Patrimoni

La instal·lació «Gold digger» guanyadora de la vuitena edició del festival A Cel Obert

Fins dimarts 12 encara es poden visitar les instal·lacions d'art efímer que formen part d'esta edició d'A Cel Obert

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 11 d'octubre de 2021 a les 19:54 |
La instal·lació 'Gold digger' ha sigut la guanyadora de la vuitena edició del festival d'art efímer de Tortosa A Cel Obert | Antonio Bouzas/Cedida A Cel Obert
La instal·lació 'Gold digger' ha sigut la guanyadora de la vuitena edició del festival d'art efímer de Tortosa A Cel Obert.

El lliurament dels premis va tindre lloc diumenge al pati del Museu de Tortosa, amb la presència dels equips que han intervingut en l'edició d'enguany.


L'obra guanyadora, que ocupa el pati central dels Reials Col·legis, consisteix en una gran làmina que cobreix l'espai, composta per diverses mantes tèrmiques unides entre elles. Segons els seus creadors, l'obra juga amb la dualitat que suposa el material, amb dos cares ben diferenciades. Això fa possible un joc que contraposa diversos factors, com ara el calor-fred, la llum-ombra, el daurat-platejat, el dins-fora,... A més, la superfície inclou diverses obertures circulars repartides en diferents punts, fet que permet que la llum passe i que l'usuari se senta atret a veure a través de la cortina. Esta curiositat és la que dona una perspectiva diferent, ja que en creuar la tela s'entra en un món diferent. Els encarregats del disseny són els arquitectes Nicola Baldassarre, Salvatore Dentamaro, Francesco Di Salvo i Ilyass Erraklaouy.
 

La instal·lació 'Gold digger' ha sigut la guanyadora de la vuitena edició del festival d'art efímer de Tortosa A Cel Obert Foto: Antonio Bouzas/Cedida A Cel Obert


Fins dimarts 12 encara es poden visitar les instal·lacions que formen part d'esta edició d'A Cel Obert. A més dels Reials Col·legis, també es poden trobar al Museu de Tortosa, al pati de l'Escola d'Idiomes, al palau episcopal, al convent de la Puríssima, a l'Escola d'Art, al pati de la Immaculada de Jesús i al passatge Franquet.

 

Participació