Territori aprova que la pilastra del monument de Tortosa s'use com nova passarel·la sobre el riu

Aprovada la modificació del planejament municipal per reutilitzar la pilastra del monument franquista, un cop es desmantelle, com a part d’una nova passarel.la

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 6 d'octubre de 2021 a les 17:54 |
Vista aèria del monument franquista i de la pilastra que es reutilitzaria per al nou pont | Cedida
La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Tortosa que permetrà la construcció d’una nova passarel·la sobre el riu Ebre reaprofitant la pilastra que sustenta el monument franquista, un cop es desmantelle.

El canvi en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l’impulsa l’Ajuntament tortosí, amb la voluntat de fer servir la pilastra de formigó que actualment serveix de base al monument de la Batalla de l’Ebre com un dels suports per a una nova passera o pont que creuï el riu. De fet, esta pilastra ja va pertànyer, abans que al monument, a un pont metàl·lic que va ser destruït.

 

L'antic pont metàl·lic sobre el riu Ebre, a Tortosa Foto: Cedida


El Reglament del Domini Públic Hidràulic estableix que les infraestructures que es trobin dins d’un riu sense cap funció s’han de retirar, llevat, precisament, que es reutilitzin per a una infraestructura de pas. Per fer-ho possible, la modificació del POUM dibuixa una nova passera sobre la pilastra i li dona una doble qualificació: sistema de complement de vialitat i sistema hidrològic.


El nou pont permetrà connectar el Passeig de l’Ebre i la Rambla de Catalunya, a la riba dreta del riu, amb l’Avinguda de Felip Pedrell i el carrer de Jaume Ferran, a la riba esquerra.

 

Participació