Territori aprova que la pilastra del monument de Tortosa s'use com nova passarel·la sobre el riu

Aprovada la modificació del planejament municipal per reutilitzar la pilastra del monument franquista, un cop es desmantelle, com a part d’una nova passarel.la

Vista aèria del monument franquista i de la pilastra que es reutilitzaria per al nou pont
Vista aèria del monument franquista i de la pilastra que es reutilitzaria per al nou pont | Cedida
Aguaita.cat
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:14h
La Comissióterritoriald’urbanisme de les Terresdel’Ebre, presidida pel director general d’OrdenaciódelTerritori i Urbanisme, AgustíSerra, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Tortosa que permetrà la construcció d’una nova passarel·la sobre el riu Ebre reaprofitant la pilastra que sustenta el monumentfranquista, un cop es desmantelle.

El canvi en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l’impulsa l’Ajuntament tortosí, amb la voluntat de fer servir la pilastra de formigó que actualment serveix de base al monument de la Batalla de l’Ebre com un dels suports per a una nova passera o pont que creuï el riu. De fet, esta pilastra ja va pertànyer, abans que al monument, a un pont metàl·lic que va ser destruït.
 

L'antic pont metàl·lic sobre el riu Ebre, a Tortosa Foto: Cedida


El Reglament del Domini Públic Hidràulic estableix que les infraestructures que es trobin dins d’un riu sense cap funció s’han de retirar, llevat, precisament, que es reutilitzin per a una infraestructura de pas. Per fer-ho possible, la modificació del POUM dibuixa una nova passera sobre la pilastra i li dona una doble qualificació: sistema de complement de vialitat i sistema hidrològic.

El nou pont permetrà connectar el Passeig de l’Ebre i la Rambla de Catalunya, a la riba dreta del riu, amb l’Avinguda de Felip Pedrell i el carrer de Jaume Ferran, a la riba esquerra.