Facebook, Instagram i Whatsapp recuperen l'activitat després de sis hores d'interrupció

La caiguda dels tres serveis, la més important en la història de les tres marques, ha afectat 46 països i uns 3.000 milions d'usuaris

Xarxes socials
Xarxes socials | Carlos Baglietto
Albert Vilanova
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:58h
Facebook, Instagram i Whatsapp han recuperat l'activitat, al voltant de la mitjanit i de manera progressiva, després de sis hores d'interrupció per causes que encara no han transcendit. Whatsapp ha estat el més tardà i ha tornat a funcionar a mitja matinada. En un missatge a les xarxes socials, el servei ha agraït la paciència als usuaris.

Els tres serveis han sofert una falla en l'àmbit global, la més gran de la història de les tres marques. L'avaria ha afectat uns 3.000 milions de persones de 46 països d'arreu del món, entre els quals Espanya, França, Grècia, Mèxic o els Estats Units, entre d'altres. 

Durant tota la tarda d'ahir usuaris d'arreu del món han experimentat problemes de connexió, segons han recollit multitud de missatges a les xarxes socials. La incidència va començar uns minuts abans de les sis de la tarda i la companyia no ha informat encara del motiu que ha causat els problemes de connexió. Tot apunta, però, que la interrupció estava vinculada a la connexió DNS, que en català es coneix com a sistema de noms de domini.

En només unes hores, el creador de Facebook, i propietari també de WhatsApp i Instagram, Mark Zuckerberg, ha perdut 6.600 milions d'euros per la caiguda mundial d'estos tres serveis, segons la prestigiosa revista de negocis Forbes. Amb això, Zuckerberg perd un lloc a la llista de multimilionaris, passant del cinquè al sisè lloc, i amb una riquesa de 116.400 bilions d'euros.