Junts per Santa Bàrbara governarà en minoria a l’Ajuntament

La Plana Ràdio ha informat i ha agafat el testimoni dels motius que han portat al grup municipal a trencar el pacte

El grup municipal Junts per Santa Bàrbara a l'emissora Local, La Plana Ràdio
El grup municipal Junts per Santa Bàrbara a l'emissora Local, La Plana Ràdio | La Plana Ràdio
Aguaita.cat
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:50h
Segons informa la Plana Ràdio Junts per Santa Bàrbara ha decidit trencar el pacte amb el regidor Manel Crespo per la manca de confiança que tenen amb l'equip de govern, però no amb la regidora Elen Esterlich. La decisió l'ha van comunicar ahir als regidors d'esquerra i aquest matí  a la resta de membres de l'oposició.

En paraules de l'alcalde Antonio Ollés "ha estat una decisió difícil de prendre perquè son coses que  no passen cada legislatura. Després d'escoltar les entrevistes estàvem sorpresos i decebuts de com havia anat tot i ja et vaig dir que havíem d'obrir un període de reflexió que és lo que hem fet".

L'alcalde acompanyat amb els tres membres de l'equip de Junts X Santa Bàrbara explicava a la Plana Ràdio que la decisió ja està presa i és ferma "hem parlat i valorat pros i contres de la situació que tenim i hem arribat a la conclusió que lo millor per al poble i perquè les coses funcionen és fer un canvi a l'equip de govern".

El canvi al qual fa referència Ollés és trencar amb Manel Crespo "en principi natros el pacte amb ERC no el trenquem, natros el problema i la desconfiança el tenim amb el senyor Crespo que és el que va fer maniobres que no veiem clares, amb Elen Estarlich no en tenim cap de problema fa el que millor pot la seva feina i ens consta que s'esforça al màxim, nosaltres estem disposats a continuar els cinc la resta de legislatura i si no podem governar perquè se'ns compliquen les coses obriríem la porta a noves combinacions que veuríem més endavant" afirmava.

Ollés explicava que han arribat a una situació de desconfiança (en Manel Crespo)  i que no se senten còmodes veient que fa contactes amb altres partits per veure si els fa fora de l'equip de govern "si hem d'estar fins al 2023 el que sortirà perdent és el poble perquè si estàs pendent d'unes coses no ho estàs d'unes altres" recordava.

L'opinió de la resta de regidores i regidor

Laia Pla explicava que "ha estat una situació difícil perquè han estat dues converses en dos partits i no saps mai si un diu la veritat i l'altre no, però quan Crespo va acceptar que va tenir aquesta conversa amb Martí i que li va proposar, encara que fos una broma, no ens dona confiança i és molt poc fiable. La pregunta que ens fem és: I si el Sr. Martí hagués acceptat?". Laia també afirmava que Martí els va mostrar confiança avisant-los del tema.

Per la seua banda la regidora Ana Ma. Panisello recordava que "és una relació en què poden haver-hi diferents punts de vista, però quan hi ha una desconfiança es crea un malestar i no es pot continuar així. S'ha de prendre una decisió que sigui la millor per al poble".

Agustí Espuny recordava que s'ha de treballar pel poble que s'està vivint "ja poden haver-hi unes sigles i un pensament, però es treballa pel poble. Quan veus això no treballes a gust. Jo he tingut diferències amb membres del mateix equip, però parlant les coses es poden arreglar".

En referència a les afirmacions de possibles filtracions i si algun regidor s'havia sentit al·ludit Espuny explicava que ell s'hi havia sentit "tothom sap que Martí i jo tenim molta amistat per temes diferents, Martí pot dir que hem parlat de moltes coses, però de coses de l'ajuntament només s'han parlat en ple o comissió informativa, assumptes de l'ajuntament no li he parlat mai. Jo tinc la consciència molt tranquil·la" afirmava.

Ara per ara la intenció és seguir en minoria i distribuir les regidories. Tot i ser conscients que necessitaran suports externs per arribar a acords en els diferents plens per poder tirar endavant els projectes previstos.