Avís per intensitat de pluja a les Terres de l'Ebre

El Meteocat ha activat l'avís de perill moderat per a esta tarde a tres comarques ebrenques

Núvols de tempesta
Núvols de tempesta | Josep M Montaner
Aguaita.cat
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:02h
El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís de perill moderat per intensitat de pluges a les Terres de l'Ebre, este dijous. Segons el Meteocat, els episodis més intensos de precipitacions podrien tenir lloc entre les dotze del migdia i les sis de la tarde en diversos punts del Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre. Els xàfecs, en alguns casos acompanyats de tempestes i localment de calamarsa o pedra, poden ser intensos i superar els 20 litres per metre quadrat en trenta minuts. Així, la temperatura també baixarà esta tarde, situant-se entre els 27 i els 32 graus.
 
Tot i que, de moment, l'avís de perill només està activat per a este dijous, el Servei Meteorològic preveu que divendres la tarda es tornaria a ennuvolar el cel a la Ribera d'Ebre, mentre que dissabte es produirien ruixats al Baix Ebre i al Montsià.

Des del departament d'Interior recomanen que en episodis de pluges extremes s'eviten els desplaçaments i, en el cas que siguin imprescindibles, es circule per carreteres principals o autopistes sense travessar cap riu, riera ni zona inundada. A casa, detallen que el millor és tancar portes i finestres, així com les claus de pas de l'aigua i del gas i l'interruptor general de l'electricitat i no baixar als soterranis, garatges o zones baixes dels edificis.