El Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases confia en la solidaritat per tornar a obrir

Els locals ubicats al carrer de Lepanto són els que han patit més greument les conseqüències dels aiguats

Pla general de la façana marítima de les Cases d'Alcanar tres dies després dels aiguats.
Pla general de la façana marítima de les Cases d'Alcanar tres dies després dels aiguats. | Ariadna Escoda
Aguaita.cat
05 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:42h
Els negocis que es troben a la façana marítima de lesCasesd'Alcanar han estat testimonis en pròpia pell de la força de la tromba d'aigua d'este dimecres. Molts restaurants, com el RacódelPort, van veure com en qüestió d'hores l'aigua s'ho emportava tot. Ho ha explicat encara visiblement afectada la propietària, MariaSancho, que ha assegurat que "més de la meitat de coses estan desaparegudes". Davant d'esta situació, el Col·lectiuGastronòmicd'Alcanar i lesCases han fet una crida a la solidaritat perquè la gent puga tornar als restaurants de la zona un cop es recupere la normalitat. La portaveu de l'entitat, MaribelVilaSancho, ha assegurat a l'ACN que "encara costarà uns dies treure'ns l'ensurt de sobre" després dels aiguats.
Actualment, l'agrupació de restaurants de la zona compta amb una vintena d'associats que treballen conjuntament per reforçar-se com una referència gastronòmica de la zona. La portaveu del Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases ha assenyalat que encara no han tingut temps de reunir-se amb els diferents negocis afectats per l'aiguat i fer una valoració conjunta de l'afectació de cada cas particular. Vila Sancho també ha assenyalat que els negocis ubicats entre el carrer de Lepanto i el carrer Barcelona necessitaran més temps per recuperar la normalitat, tenint en compte els danys ocasionats tant a la via pública.
 

Pla general d'un home mentre retira els vidres d'una guingueta a primera línia de mar d'Alcanar Foto: Ariadna Escoda


En esta línia, des del col·lectiu confien que les administracions supramunicipals tinguen present al comerç local canareu a l'hora de destinar ajudes per mitigar els efectes de la tromba d'aigua que va afectar a Alcanar, les Cases d'Alcanar i Alcanar Platja. Este dissabte al matí, tant voluntaris com agents de Bombers, Protecció Civil com Policia Local s'han dedicat a deixar lliure els accessos en carrers del municipi i s'han centrat en retirar el fang d'habitatges i negocis privats.