Este cap de setmana arriba la Festa de la Sega de l’arròs a la Ràpita

La Festa de la Sega de l’arròs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre

Comença la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre
Comença la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre | Josep Maria Montaner
Aguaita.cat
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:50h
Este dissabte 4 de setembre arriba la FestadelaSega de l’arròs a laRàpita amb un ampli ventall d’activitats. La festa tindrà lloc a la Fundació Plegadis entre les 10 h i les 14 h. Els assistents podran veure i aprendre com els pagesos feien la sega tradicional de l’arròs, amb els camals arremangats i segant l’arròs a mà, seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació.

A més, es podrà participar activament en la sega, entrant al camp tot seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques. Este dissabte, també es podrà gaudir de tot el ventall d’activitats que la FundacióPlegadis oferix, com són, una mostra dels estudis de l’anellamentd’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caire mediambiental que la fundació realitza, entre ell, el projecte de noctua, on veure en directe mussols i altres rapinyaires nocturns. També es durà a terme un taller degustació de cuina deltaica a les 14 h.

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, es realitzaran tres torns de visita d’una hora, amb una capacitat màxima de 30 persones: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure’s prèviament a la pàgina web enlarapita.com i efectuar el pagament d’1€ per persona. Aquest donatiu es destinarà íntegrament al projecte Noctua.

La Festa de la Sega de l’arròs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre. A l’Aldea tindrà lloc el 19 de setembre i a Amposta i SantJaumed’Enveja el 3 d’octubre.