Deltebre engega un procés participatiu per invertir els diners de la Festa Major

El veïnat podrà decidir on s'invertiran els 100.000 euros que s'havien de destinar a les festes

El veïnat pot votar de forma telemàtica o presencial fins al 23 d'agost.
El veïnat pot votar de forma telemàtica o presencial fins al 23 d'agost. | Cedida
Aguaita.cat
16 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:18h
L'Ajuntament de Deltebre ha obert un procés participatiu perquè el veïnat pugui decidir on s'invertiran els 100.000 euros que s'havien de destinar a la Festa Major d'este any. Els veïns i veïnes del municipi que tinguin més de setze anys, uns 10.450 segons el cens municipal, podran participar en este procés on, en una primera fase, decidiran si destinar els diners a les festes majors del 2022 o bé fer una proposta d'actuació sigui pel que fa a inversió o de despesa corrent.

Segons explicaven des del consistori, si en esta primera fase més d'un 50% de la ciutadania escull destinar els diners a les festes 2022, finalitzarà el procés de participació ciutadana i l'any vinent es reforçarà la dotació de Festes Majors. Ara bé, si la ciutadania escull destinar els diners en altres actuacions, s'obrirà una segona fase del procés de participació amb l'objectiu que el veïnat pugui escollir entre les diferents propostes realitzades pels mateixos veïns i veïnes en la primera fase. En este cas, s'informarà novament de les dates i procés de votació.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explicava que "Deltebre avança en una cogovernança compartida amb la ciutadania en tots aquells temes que són estratègics per al present i futur del municipi". D'esta manera, l'alcalde destacava els diferents processos de participació ciutadana efectuats durant estos darrers anys per a definir la urbanització de carrers, noms d'equipaments, projectes, entre altres. Per la seva part, el regidor d'Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, animava a la ciutadania "a donar la seva opinió i a participar en este procés, ja que un municipi només pot avançar al costat de la seva ciutadania".

La ciutadania podrà votar i presentar les seves propostes fins al 23 d'agost a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Deltebre o bé presencialment, en horari d'obertura, a l'Ajuntament, al Centre Esportiu del Delta o al Consell de Riumar.