Obres inèdites de l'arxiu de la catedral de Tortosa sonaran a Prada de Conflent

Després d'un primer concert a Tortosa en el marc de la Capital de la Cultura Catalana i del festival Proto~, arribaran a la Catalunya Nord el 17 d'agost

per Aguaita.cat, Tortosa, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 10:29 |
El concert participatiu del festival Proto-, a la catedral de Tortosa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Obres inèdites compostes durant el segle XVIII pel mestre de capella de la catedral de Tortosa, Valero Moreno i Polo, i pel mestre de capella de la catedral de València, Pasqual Fuentes i Alcàsser, es tornaran a escoltar a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, el 17 d'agost. Ho faran després que este juliol sonessin a Tortosa, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i de la primera edició del festival Proto~.

Concretament, estes peces musicals van formar part del repertori del concert participatiu, en el qual van prendre part cantaires de corals amateurs, estudiants de cant i instruments de corda, sota la direcció del prestigiós director de cor i orquestra Francesc Valldecabres. Després d'aquell recital, altres institucions han mostrat interès a poder descobrir les composicions d'estos dos mestres de capella. Per este motiu, la 53a edició de la Universitat Catalana d'Estiu, que s'allargarà del 16 al 22 d'agost, ha inclòs al seu programa un nou concert, el 17 d'agost, a les 21 hores, a l'església de Sant Pere de Prada de Conflent. Anirà a càrrec del Cor dels Països Catalans, conjuntament amb una orquestra de cambra amb músics professionals de les Terres de l'Ebre i dirigits novament per Francesc Valldecabres. El mateix Valldecabres i el músic tortosí David Matheu van dur a terme la recerca que va permetre recuperar estes composicions dels arxius de les catedrals de Tortosa i de València.


El festival Proto~ va nàixer coincidint amb l'any de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Durant els deu dies de durada va comptar amb una programació de concerts de música de diferents estils i èpoques, amb agrupacions musicals distribuïdes per diversos espais de la ciutat a càrrec de reconeguts músics del territori i d'arreu. Concerts que van comptar amb un elevat seguiment de públic. D'altra banda, també va incloure una part formativa amb diverses classes magistrals que van dur a terme músics de prestigi internacional.

 

Participació