Més d’una cinquantena d’actes conformen el programa de festes majors d’Ulldecona

El Ball de Mantons es farà a l’avinguda Generalitat per evitar aglomeracions i els balladors/es i el públic s’han d’inscriure prèviament

Presentació de les Festes d'Ulldecona que se celebraran del 28 d’agost al 5 de setembre
Presentació de les Festes d'Ulldecona que se celebraran del 28 d’agost al 5 de setembre | Ajuntament d'Ulldecona
Aguaita.cat
10 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:52h
L’Ajuntamentd’Ulldecona ha presentat este matí en roda de premsa el programa de les FestesMajors que viurà la localitat entre el 28 d’agost i el 5 de setembre. Es tracta d’unes festes evidentment marcades “pel context d’incertesa i supeditades tant a la situació sanitària com al compliment de les mesures de seguretat vigents” tal com ha reiterat l’alcaldessa del municipi, NúriaVentura. Davant la complexitat de la situació actual, Ventura, acompanyada per la regidoradefestes, MónicaFabra, i la regidoradeCultura, CatiBrusca, ha manifestat que “sabem ja abans de començar que, uns per que fem massa, altres perquè fem massa poc i altres perquè no ho fem en los horaris que els van bé a ells personalment o al lloc que els agradaria, les crítiques ens arribaran per totes bandes, però tenim molt clar, com a responsables polítics que governem per a tot el poble, i per aquest ordre, cal que preservem la salut pública, també la salut mental, de la nostra població, sempre evitant riscos innecessaris; i a la vegada impulsem accions per dinamitzar l’economia local. En el nostre cas, tenint present que la cultura, l’esport, el lleure i la gastronomia, són sectors molt importants del nostre teixit econòmic”.

Tal com marca la normativa actual, han quedat suspeses algunes activitats com el dia de la paella, la desfilada de carrosses o la trobada de gegants, davant la impossibilitat d’adaptar-les als protocols de seguretat, o altres de caràcter semblant. En total, hi ha previst més d’una cinquantena d’actes organitzats per associacions i entitats culturals, lúdiques i esportives, i el propi Ajuntament.

Entre les més destacades, el BalldeMantons, que canvia de lloc per evitar aglomeracions i es farà a l’avingudaGeneralitat (tants els balladors/es com el públic s’haurà d’inscriure prèviament), les tardes de bous, el memorial Oscar Monteso de futbol, la 70ena edició de la Volta Ciclista al Montsià, altres activitats esportives, tota mena d’activitats infantils i més d’una desena d’espectacles musicals i concerts de diversos estils, com “Idolos” d’Alaska on tour, la festa “los 80 principales”, el musical “De Cine”, el concert de la Banda de Música i el del grup La Bajas Pasiones a l’Ermita, una col·laboració entre les JMEP i Eufònic Festival. També hi haurà nit de teatre amb la representació de l’obra “Els Brugarol” de Ramon Madaula,  sota la direcció de Monica Bofill i amb l’actuació de Jaume Madaula, Estel Solé i Ramon Madaula; i la Shopping Night amb nou format. En esta edició, cada establiment sortirà al carrer davant mateix del seu local, exceptuant els dos restaurants amb Estrella Michelin, Les Moles i l’Antic Molí, que ocuparan espais reservats a la Plaça Sales i Ferré i al Passeig de l’Estació. A diferents llocs del municipi hi haurà actuacions amb “Zeppelin Rock Tour” i els millors temes pop-rock; la “Urban Street band“ i els temes més salvatges; els sons més blancs amb “The White Night Xperience”; i el ritme de “Tokintash”.

Entre tots els clients/es que consumeixin un mínim de 15 euros en algun dels establiments participants, se sortejaran 15 vals de 100 euros cadascun a bescanviar als comerços o establiments del poble. El tiquet de la compra i/o consumició (on ha de constar el nom de l’establiment i escriure nom, cognoms i telèfon de la persona participant), s’haurà de dipositar a la urna que hi haurà a l’Ajuntament (Oficina d’Atenció a la Ciutadania) abans de final de festes.

Respecte a l’horari de les activitats s’adapten a la situació actual i tota la programació acabarà màxim a les 00.30 h. Totes les activitats seran en registre i inscripció prèvia (siguen de pagament o gratuïtes), assentats, estàtiques, amb aforament limitat, en recintes delimitats i quasi bé totes són a l’aire lliure. La venta d’entrades i tiquets es farà fins al dia 21 d’agost (excepte 15 agost) tots els matins de 10.30 a 14 h a la Casa de Cultura (entrada per la Plaça Diputació). Les entrades per al teatre es poden adquirir a través de la web www.ulldeteatre.org i els abonaments i entrades per als bous es posaran a la venta a partir del 23 d’agost a la cantina de la mateixa plaça de bous. 

El programa des festes complet i definitiu es donarà a conèixer al llarg d’aquesta mateixa setmana