El DeltaChamber Music Festival clou amb èxit d'assistència

El festival internacional de música de cambra ha ofert 28 concerts a Amposta, Alcanar i Tortosa

Un dels concerts del DeltaChamber al Museu de les Terres de l'Ebre.
Un dels concerts del DeltaChamber al Museu de les Terres de l'Ebre. | Cedida
Aguaita.cat
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:22h
El DeltaChamber Music Festival tanca la sisena edició amb èxit d'assistència. El festival ha ofert, del 3 al 8 d'agost, un total de 24 concerts individuals, dos concerts centrals a Amposta, un concert de cambra a Alcanar i un a Tortosa. Amb les entrades exhaurides per a tots els concerts s'ha fet palès, una edició més, la consolidació d'un festival que apropa a grans professionals de la música de cambra a les Terres de l'Ebre. "Haver esgotat totes les entrades ens satisfà plenament, perquè representa la garantia de qualitat del producte que oferim i que al públic li agrada", reblava el codirector del festival, Pau Rodríguez Ruiz.

En la mateixa línia, Inés Martí, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta, remarcava el valor afegit que suposa tenir este festival al territori: "Estem molt contents que esta proposta que va néixer a Amposta s'estigui expandint pel territori, de tal manera que ja no cal marxar de les Terres de l'Ebre per poder gaudir d'una oferta de qualitat de música clàssica". Després del 2020, amb una edició adaptada al context pandèmic, este 2021 el festival ha aconseguit anar un pas més enllà apostant pel talent quilòmetre zero. L'aposta per treballar amb dotze músics nacionals, molts d'ells locals, i la fusió de l'experiència dels grans noms amb la genialitat dels joves talents, són dos elements que fan únic i especial a DeltaChamber Músic Festival, tal com explicava Laura Ruiz Ferreres, codirectora del festival. 
 

La clausura del festival de música de cambra, a la Catedral de Santa Maria de Tortosa. Foto: Cedida


Concerts a Alcanar i Tortosa
La sisena edició del DeltaChamber va programar 24 concerts individuals, amb només un músic i un oient a cada acte, entre l'església de Poblenou del Delta i el Mercat Municipal d'Amposta. Una aposta que, per segon any consecutiu, ha demostrat ser un èxit. A més, este és el primer any que el festival surt dels límits de la capital del Montsià amb un concert de cambra a Alcanar, de la mà del guanyador del III Concurs Internacional DeltaChamber, Quartet Atenea. Sense oblidar els seus orígens, el festival va retornar al Museu de les Terres de l'Ebre amb els concerts centrals, el 6 i el 7 d'agost, on es va explorar l'obra Don Giovanni de Mozart amb un arranjament original de l'època, una obra que, a més, anava narrada per la periodista ebrenca Sofia Cabanes. Finalment, la cloenda va tenir lloc a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, este diumenge, sent la primera vegada que el festival arriba a la capital del Baix Ebre.

Paral·lelament, el vestíbul del Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta, espai que ha acollit i acompanyat els dos concerts centrals, ha estat vestit amb la intervenció d'arquitectura efímera "Faldiller", dels arquitectes Meritxell Solé Figueras i Jordi Martínez Piñol, guanyadors del Concurs d'Arquitectura Efímera 2021 de DeltaChamber Music Festival en col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Demarcació de l'Ebre.