Paco Gas «La sentència absolutòria és una victòria del poble de Roquetes»

Absolt l'alcalde de Roquetes del delicte de desobediència a l'autoritat l'1-O

Paco Gas ha valorat la sentència absolutòria en roda de Premsa des de la seu d'ERC de Tortosa
Paco Gas ha valorat la sentència absolutòria en roda de Premsa des de la seu d'ERC de Tortosa | Aguaita.cat ( R.R.)
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:57h

AlbertSalvadó, nou president de la Federació de l'Ebred'ERC ha mostrat la seua satisfacció i la de tot el partit en una roda de premsa per valorar la sentènciaabsolutòria del "company i amic PacoGasalcaldedeRoquetes i lògicament mostrem una satisfacció per tot el poble de Roquetes, al final es demostra que per molts intents que es facin per criminalitzar una actitud col·lectiva no se'n surten i en aquest cas, a Roquetes no se n'han sortit".

"És una petita victòria, en som conscients, que tampoc ens fa oblidar que la repressió continua amb companys de les Terres de l'Ebre com LluísSalvadó, com JosepCaparrós o amb mi mateix, recorda Salvadó. En aquest sentit es reafirma en la seua satisfacció per la sentència. "Això d'avui ja no ens ho treure ningú", insisteix el nou Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre.
"Per molts esforços que hagi fet la Guàrdia Civil per criminalitzar al poble de Roquetes en els seus informes i l'actuació de Paco Gas donant la cara per la població el dia 1 d'Octubre per permetre votar i no permetre la violència cap als ciutadans, protegint als votants i posant-se al davant durant les càrregues assumint la seua responsabilitat cap als electors no se'n han sortit. "Defensar el poble de Roquetes, no podia ser delicte", recalca Albert Salvadó.
Així i tot recorden que la fiscalia encara té 10 dies per recórrer la sentència. Salvadó confia que "el sentit comú s'imposi i que d'una vegada per totes donem per tancat aquest episodi. El president de la Federació d'Esquerra a l'Ebre ha aprofitat per reconèixer tota la trajectòria política de Paco Gas "ERC a les Terres de l'Ebre no seria el mateix sense la influència d'ell, de Paco Gas, en tota la militància d'Esquerra al territori".

Per concloure la seua intervenció, Salvadó ha mostrat admiració de com l'alcalde de Roquetes ha afrontat tot el seu procés judicial, sense renúncies, dient la veritat dels fets, mostrant una dignitat absoluta i una fortalesa admirable en el seu convenciment durant tot el que ha durat el procés. "Estem orgullosos de formar amb ell la gran família d'Esquerra Republicana a les Terres de l'Ebre".

Al seu torn, Paco Gas ha agraït la presència dels mitjans i les paraules dels seus companys de partit. "Al migdia m'han localitzat dels Jutjats de Tortosa, ja que no estava al poble i he anat a recollir la sentència que com tots ja sabeu és absolutòria". "És una victòria del poble de Roquetes. En molts sentits. En primer lloc, una victòria per poder tirar endavant el referèndum que ens volien impedir. L'alcalde de Roquetes ha recordat les càrregues policials a Roquetes i a la Ràpita "ens ho van intentar impedir per la força i no van poder". "La segona victòria els resultats amb un sí aclaparador a la independència a Roquetes". "I la tercera victòria insisteix és aquesta sentència absolutòria que volien castigar al municipi de Roquetes a través de la figura del seu alcalde". "No s'atreveixen a fer-ho, creu Gas, "no s'han atrevit en l'àmbit estatal a escala dels 947 alcaldes i alcaldesses de Catalunya". En paraules del batlle Gas, "no han tingut capacitat per demostrar que l'alcalde és l'únic protagonista dels fets. Vam acudir tots a votar, units i així li vaig fer saber a la jutgessa".
 

Paco Gas ha estat acompanyat dels seus companys de federació d'ERC Ebre com el president Albert Salvadó Foto: Aguaita.cat (R.R.)


Paco Gas assenyala que "han volgut castigar a alcaldes perseguint una ideologia i amb una trajectòria destacada en l'independentisme com ara ell com a alcalde de Roquetes i històric militant independentista, a l'Ajuntament de la Ràpita o al de Móra la Nova. "Volen sentenciar una ideologia i a una ideologia cap jutjat la pot reprimir". "En el meu cas els meus ideals no canviaran ni meua ideologia per molt que des de l'Estat se m'interessa castigar i reprimir".

Creu injust el fet que no es pren cap mesura cap als agents que van declarar al judici amb tota classe de contradiccions i creu que "m'han acusat en fals malbaratant els recursos de l'Estat amb proves que s'ha demostrat que no eren certes mentre que a nosaltres ens van fer dipositar 15.000 euros de fiança mentre es resolia la sentència" en aquest cas absolutòria. Uns diners que ERC Ebre va recaptar de la caixa de solidaritat, de les aportacions dels ciutadans a la causa judicial de Paco Gas.

"No entenc per què no se'ls penalitza. Són immunes a qualsevol irregularitat. Calen responsabilitats sobre aquestes actituds intolerables d'agents que diuen que representen a la llei", ha denunciat.
Paco Gas, que ja està jubilat de la seua faena no política, no ha descartat deixar el càrrec d'alcalde abans d'acabar el mandat i donar relleu a un nou equip "més jove, amb la mateixa intensitat força i coherència". "Correspon un relleu", ha assegurat. "A Roquetes la gent pot estar tranquil·la que si l'alcalde l'inhabiliten o es jubila, l'equip d'ERC a Roquetes és una garantia per enfrontar els anys que venen i durant este mandat ja ho estan demostrant", ha dit. Gas esperarà a decidir-ho depenent si la sentència absolutòria es recorre a l'Audiència de Tarragona, al setembre.