Movem Tortosa proposa recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús

MovemTortosa ha explicat el projecte que pretén recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús per convertir-se un nou espai verd i saludable

MovemTortosa pretén recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta
MovemTortosa pretén recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta | Cedida
Aguaita.cat
28 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:10h
El primer partit de l’oposició Movem Tortosa acaba el curs polític explicant el que serà la propera moció que presentarà al primer ple ordinari del mes de setembre i que pretén recuperar l’antic CamídeSirga entre Ferreries i Jesús, una proposta reivindicada també per l’AssociaciódeVeïnsdeFerreries-SantVicenç.

Concretament el projecte planteja recuperar aquest tram del Camí de Sirga d’uns 800 metres aproximadament, que uneix el barri de Ferreries amb l’EMD de Jesús a partir del Parc Lluís Companys i fins l’embarcador de Jesús. Pràcticament un quilòmetre que transcorre per la vora del riu, passant per darrera la fàbrica d’olis Faiges i que en aquests moments està abandonat i ple de vegetació.

Com ha explicat la formació progressista, per fer realitat el projecte caldria dur a terme diverses accions per recuperar l’espai, com seria desbrossar la vegetació, col·locar baranes de fusta de protecció per fer-lo realment accessible i construir un petit pas a l’alçada del barranc de la Vall Cervera on abans hi havia un pont, a més a més d’ordenar totes les finques que han penetrat dins l’antic camí i que s’haurien de recuperar.

Al terme de Jesús també s’hauria de recuperar l’embarcador, totalment abandonat i que passaria connectar amb el camí que ja existeix entre l’eix de l’Ebre. D’aquesta manera es recuperaria una antiga connexió, de fet la més curta, per connectar Jesús i Tortosa a través de Ferreries.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha descrit aquest projecte com “una proposta en positiu pensem que aportaria molts beneficis a la nostra ciutat si es porta a terme. Per una part, milloraria la mobilitat entre Tortosa i Jesús a peu i en bicicleta, fent el tram més curt i agradable. Per altra banda, representaria un nou actiu turístic que ampliaria tota la oferta que ja tenim i que també beneficiaria Jesús, a més de representar la recuperació d’un camí que és patrimoni històric i natural, al voltant del riu Ebre, el bosc de ribera i amb vistes al nucli antic, a la ciutat històrica i el barri de Remolins. Recuperaríem així un nou espai verd a la nostra ciutat, un nou espai saludable per a la ciutadania on passejar, caminar, fer exercici i disfrutar també en família”.