Càritas de Tortosa impulsa tallers de dansa per aprendre català

El projecte "Moviment, veu i paraules" està dirigit a persones nouvingudes que no coneixen l'idioma

per Aguaita.cat, Tortosa, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 13:21 |
Un grup de persones assistents al taller de dansa de Càritas, a Vinaròs. | Cedida
La dansa com a eina perquè les persones nouvingudes puguin relacionar-se i aprendre l'idioma. És la proposta que Càritas Diocesana de Tortosa ha engegat amb el projecte "Moviment, veu i paraules", dirigit a persones nouvingudes que, a més de no parlar en català, pateixin una situació personal de vulnerabilitat.

El projecte proposa tallers de dansa en els quals les persones es posen en moviment nomenant allò que estan fent, tocant o percebent; un procés que els permet integrar paraules en l'idioma, així com tenir temps i espai per a elles mateixes. "Mitjançant la dansa i la música poden trobar una bona eina per dinamitzar cos i ànima, alhora que reben uns recursos per poder dinamitzar-se en el moment de l'arribada a la nostra societat", deien des de Càritas de Tortosa. Així, a més de practicar el moviment, la relaxació i la meditació, també es treballa en la confiança envers les altres persones del grup.


De moment s'ha posat en marxa una prova pilot amb les participants dels projectes "La família és la clau" i "Clara", havent-hi participat 80 persones en les experiències realitzades als equips locals de Càritas de Tortosa, l'Hospitalet de l'Infant, la Ràpita, Vinaròs, Benicarló i Móra d'Ebre.

 

Participació