Ulldecona acull una exposició per reflexionar sobre els usos de l'aigua

La mostra es pot visitar a la plaça de l'Església, fins al 28 de juliol

La mostra es pot visitar a la plaça de l'Església.
La mostra es pot visitar a la plaça de l'Església. | Cedida
Aguaita.cat
23 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:10h
Ulldecona acull l'exposició "Operació Aigua" per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua. L'exposició, organitzada per la companyia gestora de l'aigua al municipi, Agbar, amb el suport de l'Ajuntament d'Ulldecona, es pot visitar fins al 28 de juliol a la plaça de l'Església. La primera tinent d'Alcaldia, Cati Brusca, assegurava que la mostra "ens interpel·la davant l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l'aigua, i ens mostra també com l'aigua és un servei que hauria d'estar garantit per a tota la població".

L'exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar. Per això prèviament s'ha instal·lat al Centre Obert Lúdik per rebre les visites dels nens i nenes que participaven en el casal d'estiu Cuca-Esports i fer activitats de conscienciació entorn de la mostra. La directora territorial d'Agbar, Berta Mercadé, explicava que "en un moment de transformació davant l'emergència climàtica i social, cal apostar per la conscienciació i teixir aliances entre administracions, companyies i entitats per garantir la sostenibilitat dels recursos".

L'"Operació Aigua" explica els usos i abusos que fem d'este recurs i l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que "més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable". També, es visualitza que "més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües". L'exposició es divideix en blocs que tracten temes com la contaminació de l'aigua; qui disposa d'este recurs arreu del món i les formes de malbaratament i consum. L'exposició "Operació aigua" d'Agbar visitarà una trentena de poblacions catalanes en dos anys.