El ple de Tortosa aprovarà la modificació del POUM per poder construir una passarel·la al Riu

La URV assessora al consistori per recórrer les cautelars que han aturat el desmantellament del monument franquista

per Aguaita.cat, Tortosa | 21 de juliol de 2021 a les 15:27 |
Una dona i una nena passejant per davant del monument franquista, aquest dissabte | Sofia Cabanes
L'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar en el ple extraordinari d'este divendres la modificació puntual del POUM que canvia la definició d'ús de la pilastra on està el monument franquista, i on el consistori reclama que es construeixi una passarel·la per a vianants, quan es retire el monòlit. La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre haurà d'avalar l'aprovació definitiva. D'altra banda, l'Ajuntament de Tortosa ha demanat assessorament al gabinet jurídic i a la Universitat Rovira i Virgili, que està elaborant un informe, per presentar un recurs a les mesures cautelars que han aturat la retirada del monument franquista, acceptades a petició de l'entitat per la reinterpretació del monòlit, Corembe.

L'ordre del dia inclou l'aprovació de les noves bases que regulen les subvencions per a que les associacions de veïns i les entitats esportives puguen dur a terme les seues activitats. Les bases inclouen una novetat, que vol millorar la gestió de les aportacions: les entitats podran rebre el 50% de l'import una vegada els hi hagen atorgat i, l'altra meitat, una vegada hagen realitzat l'activitat subvencionada.


El ple també sotmetrà a votació l'autorització d'endeutament a l'Empresa Municipal de Serveis Públics SL, perquè puga dur a terme una important actuació de millora en l'eficiència de la xarxa de subministrament d'aigua. Concretament, Aigües de Tortosa ha de renovar la canonada que connecta el dipòsit situat al barri de Santa Clara amb el punt de captació del parc Teodor Gonzalez. Una operació que suposarà un import de 350.000 euros.

De la mateixa manera, té previst aprovar els preus públics per als espectacles de la programació estable del Teatre Auditori Felip Pedrell. Com a novetat, es recuperen els abonaments després que l'any passat no es puguessen oferir per la pandèmia. A més, es mantenen els descomptes als col·lectius de jubilats, i la destinada al públic de menys de 25 anys, que pot accedir als espectacles amb entrades a 6 euros.

 

Participació