Restricció de visites i acompanyants a l’Hospital Verge de la Cinta davant l’augment de positius

Es recomana que en cas d’haver d'anar amb un acompanyant, siga una persona vacunada

Planta on es troben ingressats els pacients amb Covid-19 al Verge de la Cinta
Planta on es troben ingressats els pacients amb Covid-19 al Verge de la Cinta | Santi Martorell
Aguaita.cat
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:01h
A causa de l’increment de casos de COVID-19 detectats els últims dies a Catalunya, i per tal de minimitzar el risc d’infeccions nosocomials, l’HospitaldeTortosaVerge delaCinta  a partir d’avui, 20 de juliol i en el marc de les resolucions aprovades pel CatSalut, s’incorporen noves mesures per les restriccions en quan a les visites dels acompanyants dels pacients.

Això implica, per una banda, que els pacients que van a una visita de consultes externes o a urgències ho han de fer sols, exceptuant aquells que per criteris de dependència, per ser menors, per tractar-se de parts o puerperi o trobar-se en procés de final de la vida requereixin d’un acompanyat.

Per l’altra banda, es restringeixentoteslesvisitesd’acompanyants per als pacients ingressats en zonesvermelles (zona Covid) i es limita a un únic acompanyant per dia en horari de 13:00 a 21:00h a aquells que es troben en zones verdes. Aquests últims, han de passar diàriament per Informació on se’ls demanarà el DNI i el telèfon i on han de lliurar el full d’Autoresponsabilitat COVID-19 signat, que se’ls facilita, en cas que no se’ls haja fet arribar amb antelació. Se’ls donarà una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia

Pel que fa als pacients que es troben a la UnitatdeMedicinaIntensiva, es comunica directament als familiars la informació mèdica i  el règim de visites, que en cas favorable serà d’un  acompanyant per dia amb horari de 14:00 a 16:00h i de 17:00 a 19:00h.

Els acompanyants dels pacients que van a quiròfan, han de facilitar el telèfon a l’administrativa que farà la recepció quirúrgica i els professionals responsables del pacient els trucaran en acabar la intervenció.

Es recomana que en cas d’haver de venir amb un acompanyant, sigui una persona vacunada. S'insta que s’abstinguen els menors d’edat i aquelles persones que presenten qualsevol classe de simptomatologia, que estiguen en aïllament o que siguen contactes estrets.

L’accés a l’HTVC per la porta principal romandrà obert de 8:00 a 23:00 h de dilluns a divendres. L’entrada de Rehabilitació segueix sent la recomanada per als professionals i l’accés de Consultes Externes per a aquells que van a visitar-se en estes.