Les excavacions al jaciment de l'Ermita de l'Aldea troben vestigis de l'època islàmica

Les excavacions van començar el 2019 i ja han tret a la llum trossos de ceràmica i un penjoll

Les excavacions arqueològiques del jaciment de l'Ermita de l'Aldea.
Les excavacions arqueològiques del jaciment de l'Ermita de l'Aldea. | Cedida
Aguaita.cat
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:04h
Les excavacions arqueològiques al costat de la Torre de l'Ermita de l'Aldea, que ja van donar el seu fruit el juny del 2019, estan també posant a llum noves troballes este 2021. Fins ara, els arqueòlegs han trobat un penjoll ornamental, pendent d'estudi per determinar la seva època, trossos de ceràmica dels segles XI o XII, entre altres materials trobats a molta profunditat. A hores d'ara, l'equip d'arqueòlegs estan duent a terme una sèrie de sondejos en el jaciment, a l'espera de trobar els nivells de l'epoca islàmica.

"L'any 2019 vam treballar en dos àmbits: a la zona de les sitges, on en vam obrir quatre i el resultat no va ser l'esperat, i al jaciment. Esperem que les tasques d'enguany ens permetin entendre l'estructura d'este edifici", explicava l'investigador principal del projecte, qui afegia que "en un dels sondejos sembla que hem arribat al nivell d'època islàmica, tot i que caldrà confirmar-ho amb l'estudi de les troballes". L'equip està dirigit pel Josep M. Vila i Marina Mateu, de la UAB, juntament amb Antoni Virgili, professor d'història Medieval investigador principal del projecte.

Amb este projecte finalitzaran les excavacions realitzades a l'Ermita de l'Aldea, que van començar l'any 2019. A la recerca arqueològica s'hi haurà d'afegir l'estudi de les fonts documentals procedents, sobretot, de l'Arxiu de la Catedral de Tortosa.