Dos persones de 35 i 48 anys ingressades a l'UCI en una cinquena onada, ja present a l'Ebre

Crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per frenar la corba de la cinquena onada al territori

UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Santi Martorell
Sílvia A.
15 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:27h
Estratègia conjunta i crida a la responsabilitat individual per frenar la cinquenaOnada de la Covid-19 a les TerresdeL'Ebre. En roda de Premsa, el DelegatdelGovern, AlbertSalvadó, la GerentdeSalut, MarLleixà, l'intendent dels Mossosd'Esquadra, VicençLleonart i MiquelAlonso de ProteccióCivil han explicat la situació en què ens trobem a les Terres de l'Ebre i el dispositiu de prevenció i vigilància per a no anar a dades encara més preocupants.

AlbertSalvadó delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha demanat que tot i la fatiga pandèmica i l'esgotament de les onades anteriors cal prioritzar "una maduresa col·lectiva per davant de les necessitats de lleure individuals".
Les Terres de l'Ebre a hores d'ara, són de les poques zones del litoral català on no s'ha decretat el toc de queda (excepte a Deltebre) i s'espera com en altres ocasions un efecte crida turístic. Per tant, recorden, "si no tenim molta cura amb totes les mesures preventives les dades poden empitjorar durant la temporada turística o un cop passada aquesta".
Per la seua banda, MarLleixà ha demanat que no ens relaxem ja que ens trobem davant una variant molt contagiosa, la Delta. A més i sense voler estigmatitzar el jovent "la forma de relació d'aquesta franja de població fa que la transmissió comunitària siga molt ràpida i cal tenir molta cura en no contagiar als familiars i a les persones vulnerables".
"Tenim el pensament que els joves positius amb Covid no es compliquen i també tenen aquest risc" afirma.
En estos moments hi ha un empitjorament de les dades en la franja dels 19 als 25 anys. Donats els cribratges, l'AtencióPrimària està tensada i a "l'HospitalVergedelaCinta on fa uns dies ens felicitàvem per no tenir cap positiu ingressat a l'UCI, ara ja hi ha dos persones ingressades de 35 i 48 anys respectivament". A la planta Covid hi ha persones de 35 a 67 anys, dos d'elles amb la pauta completa de vacunació.
"Cal preservar el nostre sistema de Salut, ja que si fem marxa enrere amb la Covid, altres patologies cròniques i les intervencions quirúrgiques també es veuen afectades" informa Lleixà. "El risc 0 no existeix" recalca.
Alguns professionals vacunats han donat positiu, ens trobem davant una variant amb manca encara de total informació i la millor Protecció és recuperar les mesures de protecció sanitària com l'ús de la mascareta, higiene de mans...
Els Mossosd'Esquadra centraran els seus esforços en la prevenció i la vigilància del compliment de les mesures implantades pel PROCICAT. L'intendent MiquelLleonart diu que ens trobem en un territori de poblacions disseminades, no com a zones metropolitanes, però tot i esta no concentració per vigilar intensificaran els patrullatges en la franja horària de les 00:30 hores fins a les 6:00 del matí.
Es vigilarà especialment les aglomeracions, els possibles "botellots" i el compliment dels horaris de tancament de la restauració i l'oci nocturn.
Juntament amb la policia local de totes les poblacions vetllaran per la prevenció de la transmissió, reforçant PoliciaLocal i Mossosd'Esquadra des del 15 de juliol al 15 d'agost en poblacions com Deltebre, però també en altres com la Ràpita, l'Ametlla on el turisme pot ser un al·licient per relaxar-se i no complir la normativa.
També com tots els caps de setmana es mantindrà el dispositiu de control al ParcNaturaldelDeltadel'Ebre on no es permet pernoctar i hi ha d'haver un exhaustiu control d'accés per evitar la massificació i el perill que això comporta sanitàriament.
Per últim, MiquelAlonso, de ProteccióCivil apel·la a la responsabilitat i mostra el seu suport als Ajuntaments disposats a informar els ciutadans en tots els seus dubtes referents a la pandèmia I les restriccions.
EldelegatdelGovern demana que cuidem la salut, ja que és el més important, però que l'economia si un indicador no és bo, l'altre empitjora al mateix temps.
No es preveu altres tocs de queda a part del de Deltebre sempre que l'índex de contagi no siga superior a 400/cada 5000 habitants.