La CUP insta al govern de Tortosa a presentar un recurs contra la suspensió de la retirada del monument

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa convoca una concentració al Pont Vell, el 18 de juliol

Vista del monument franquista de Tortosa.
Vista del monument franquista de Tortosa. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:57h
La CUP de Tortosa insta al govern municipal a presentar un recurs contra la suspensió de les obres de retirada del monument franquista. Els anticapitalistes avisen també que "en cas de no fer-ho, considerarem que estan contribuint novament a blanquejar el feixisme per interessos electoralistes tal com han estat fent les últimes dècades en relació a les decisions preses en la gestió del monument", reblaven. De la mateixa manera, des del partit demanaven a Movem i al PSC que "rebutgin públicament" la participació de dos membres dels respectius partits en el col·lectiu Corembe.

En la mateixa línia, la CUP Tortosa denunciava de nou la campanya del Corembe i de Tortosins pel monument, així com recordaven que "no hi ha reinterpretació possible del monument franquista més gran de Catalunya", al qual afegien que "la reinterpretació és només un últim intent per a fer perviure l'empremta del feixisme als carrers". D'altra banda, exigien celeritat a la jutgessa per resoldre els recursos del Corembe i posaven de manifest "l'error de la consulta promoguda per tots els partits polítics de l'Ajuntament excepte la CUP".

Concentració per exigir la retirada
Des de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa han convocat una concentració al Pont Vell, el pròxim 18 de juliol, data en què s'havia d'iniciar la retirada del monòlit franquista, a les 21.30 hores. Durant l'acte, i sota el nom de "Feixisme, mai més", es presentarà el nou projecte artístic del roquetenc Ignasi Blanch.