Els 5 pobles ebrencs on s'obre la vacunació sense cita prèvia

Salut ha programat punts de vacunació temporals per als usuaris de l'EAP i la resta de veïnat

Una jove vacunant-se de la primera dosi contra la Covid-19.
Una jove vacunant-se de la primera dosi contra la Covid-19. | Salut
Aguaita.cat
05 de juliol del 2021
Actualitzat el 07 de juliol a les 7:33h
El veïnat de Gandesa, l'Ametlla de Mar, la Ràpita, Ulldecona i la Sénia poden vacunar-se sense sortir del municipi i sense cita prèvia. La setmana passada, davant l'empitjorament de les dades epidemiològiques, Salut va obrir la vacunació contra la Covid-19 a les persones majors de 16 anys, fet que va causar que s'esgotessin ràpidament les hores disponibles en tots els punts de vacunació. Per este motiu, Salut va obrir alguns punts per vacunar-se sense cita prèvia arreu de Catalunya i, esta setmana, és el torn de les Terres de l'Ebre.

En més detall, els veïns i veïnes de Gandesa que vulguen vacunar-se sense cita prèvia hauran de ser usuaris de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Terra Alta, nascuts fins al 2005 i que no hagin passat la Covid-19 en els darrers sis mesos, així com que la vacuna a administrar sigui la primera dosi. Qui compleixi estos requisits haurà d'acudir demà, 6 de juliol, al Casal de Joventut de Gandesa, de 9 a 14 hores, per vacunar-se sense cita prèvia. En el cas de l'Ametlla de Mar també hauran de ser usuaris de l'EAP, i se'ls vacunarà el 8 de juliol al parc del Bon Repòs, de 9 a 14 hores. El mateix passa a la Ràpita, els usuaris i usuàries de l'EAP podran rebre el vaccí al CAP, el 8 i 9 de juliol, de 15 a 20 hores.

A la Sénia i a Ulldecona sí que es podrà vacunar tothom. En el primer cas, s'administrarà la primera dosi de la vacuna al veïnat que vulgui, el 8 de juliol, mentre que en el segon el dia 7.