meteorologia

Alerta per calor extrema este dilluns

Les temperatures poden fregar els 40 graus en algunes zones del país a les hores centrals d'este dilluns

per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 13 de juny de 2021 a les 20:18 |
Un pardal i un globus, aquest matí a la plana de Vic, sense un sol núvol al cel | Emili Vilamala
La calor s’ha fet esperar. Però quan ha arribat ho ha fet amb temperatures de ple estiu. Ja n’hem tingut un aperitiu este diumenge, amb sol a gran part del país i el mercuri amb xifres que han superat els 37 graus en punts de Ponent, la Catalunya Central i les comarques gironines.
El sol continuarà picant de valent este dilluns, tot i que cauran alguns ruixats al Pirineu. La temperatura, però, tocarà sostre, amb ambient de ple estiu i entre 33 i 38 graus a la major part del país. Localment, es fregaran els 40 graus per primera vegada esta temporada.


En este marc, Protecció Civil ha emès una alerta per temperatures màximes extremes per este dilluns a les hores centrals del dia, entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Les zones que registraran les temperatures més elevades són les de Ponent, la Catalunya Central, la vall de l'Ebre, el prelitoral i l'extrem nord-est. Es preveu que dimarts les temperatures ja baixen lleugerament.
 
Davant dels episodis de calor, Protecció Civil recomana hidratar-se i intentar sortir el mínim imprescindible a les hores de més calor, així com estar-se en zones fresques o climatitzades

 

Participació