coronavirus

Tornen les festes majors i les revetlles

Es mantenen les reunions de fins a 10 persones, s'amplia l'aforament al 70% en congressos i actes religiosos i es permeten els actes de graduació

per I.M., Barcelona | 4 de juny de 2021 a les 12:02 |
Acte de Festa Major l'estiu del 2019 | Martí Albesa
Les festes majors, les revetlles i les celebracions populars estaran permeses a partir del dilluns vinent. Així ho ha anunciat el Procicat, que ha remarcat que en totes estes activitats s'hauran de complir les restriccions vigents, com la limitació d'aforament o l'ús de mascareta.

Es tracta d'una mesura que arriba gairebé deu mesos després de l'anul·lació i que era de les més esperades per part de la societat. De fet, quan es va anunciar que enguany hi hauria festivals d'estiu, la xarxa es va omplir de queixes perquè consideraven que es menyspreaven les festes populars.


El Procicat també ha aprovat mantenir a partir de dilluns les reunions de fins a 10 persones, però ha ampliat del 50 al 70% l'aforament en congressos i convencions, i també en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals. Estes mesures se sumen a les que ja han entrat en vigor este divendres, que amplien l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 i incrementen al 70% l'aforament comercial i als gimnasos.

Una altra de les novetats és que es podran fer assemblees d'entitats no només esportives sinó també culturals i, en general, d'entitats de base associativa. Fins ara només es permetien les d'entitats esportives i amb un aforament limitat al 50%. Ara este aforament s'amplia al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones o fins a mil amb ventilació forçada i mesures de control d'aglomeracions.


D'altra banda, es podran celebrar actes de graduació dels universitaris –a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya- en les mateixes condicions que les activitats culturals. Així, caldrà respectar el 70% d'aforament, estar asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada. També faran falta mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.


Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació