El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat este dijous passat el projecte “Treball a les Comarques: Baix Ebre Avant” per al període 2025-2026, amb un pressupost de 745.264,30 €, un 7% més que en l’edició anterior. El 90% del finançament va a càrrec del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
El pla aposta per un desenvolupament comarcal coordinat, amb accions per a millorar l’ocupació, donar suport a les empreses locals i impulsar eines de planificació estratègica.
Un dels punts més destacats és la signatura, per primera vegada, d’un conveni entre el Consell i l’Ajuntament de Tortosa per coordinar els serveis d’inserció laboral. Esta col·laboració preveu personal tècnic que actuarà com a enllaç entre les dues estructures i una figura de coordinació per garantir una atenció eficient i sense duplicitats.
“Este acord és una resposta clara per avançar cap a un model més eficient, que assegura que totes les persones, visquen on visquen, reben el suport necessari per accedir al món laboral”, ha explicat el president del Consell, Antoni Gilabert.
També es reforça el Programa 360, que oferirà assessorament tècnic individualitzat a 12 microempreses i pimes del Baix Ebre, especialment dels sectors agroalimentari i tecnològic. D’estes, 7 empreses rebran acompanyament específic per accedir als Fons de Transició Nuclear, amb l’objectiu de convertir bones idees en projectes viables i finançables.
“És una manera directa de garantir que estes oportunitats no se les enduguen només els grans, sinó que també arriben a empreses més xicotetes”, ha afegit Gilabert.
El projecte inclou també el reforç de l’Observatori de Desenvolupament Local del Baix Ebre, que generarà dades útils per a la planificació estratègica dels ajuntaments i agents locals, contribuint així a un desenvolupament més adaptat al territori.
Finalment, durant el ple, el Consell ha llegit dos comunicats institucionals: un de rebuig als actes LGTBI-fòbics ocorreguts durant les festes de Camarles i un altre en suport als municipis afectats per l’incendi forestal del Baix Ebre, que ha cremat 3.300 hectàrees i ha impactat especialment Paüls, Xerta, Aldover, Alfara de Carles i Tivenys. S’ha reclamat ajuts urgents, més inversió en gestió forestal i mesures de suport al món rural.