opinió

Rivera: una marioneta que canvia de criteri com un penell

«Recorden un polític també canviant, segons bufava el vent, que ensenyava davant de la gent com menjava sardina i, en canvi, als millors restaurants s’atipava de mariscs, conegut per Alejandro Lerroux? »

per Anton Monner , Gandesa, 19 de març de 2019 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El vent bufa de mar o d’Aragó i el penell canvia segons la direcció que arriba. A la Terra Alta en sabem molt d’això –no de canviar les actituds personals segons la conveniència com fa Albert Rivera, el líder de Cs- sinó del canvi de direcció, sigui cerç, garbinada o morellà perquè, només aixecant el cap, tenim enormes ventiladors –generadors d’electricitat- i mirant-los observem immediatament la direcció de l’aire.

El personatge mudant es deia Alberto i va canviar a Albert per semblar més català malgrat la seva fòbia contra qualsevol cosa que respiri catalanitat. Va aprendre el català, gracies a la normalització lingüística, el parla perfectament i paradoxalment va nàixer com a polític per combatre’l.


L’adversió l’ha fet canviar de dalt a baix i, com predica per Espanya contra Catalunya per guanyar vots i per emmerdar l’embolic de llurs relacions, ara sempre parla en castellà.

Manifesta que és defensor d'una ciutadania igualitària per tothom i el que aconsegueix és que alguns mantinguin privilegis feixistes per sobre dels altres. Tots hem de ser iguals però a cada lloc, segons bufa el vent, com els penells, pot canviar el discurs, si pot guanyar el vot de la persona a qui es dirigeix.


Recorden un polític també canviant, segons bufava el vent, que ensenyava davant de la gent com menjava sardina i, en canvi, als millors restaurants s’atipava de mariscs, conegut per Alejandro Lerroux? Quelcom semblant fa Albert Rivera que va pactar amb els socialistes per fer caure Rajoy i posteriorment va posar-se al seu costat per evitar que caigués. Li anava bé a ell i al seu partit mantenir-lo al poder anant-se desgastant per anar sumant addictes descontents del PP, sense tenir en compte els interessos del país i en canvi sí els seus.

A Andalusia aliat amb el PSOE abans, ara ha pactat amb el PP i amb Vox, aquells que son tan igualitaris, que només volen la seva i els altres que “es fotin”. I la més grossa és que amb l’afany de créixer i prendre vots als seus homònims del PP, malgrat posar-se nom diferent,  s’ha aliat electoralment amb el partit navarrès d’UPN. Com a partit son com ells, espanyolistes per diferenciar-se del PNV, però agafats com un ferro roent al concert econòmic que Cs i Rivera sempre havien combatut per no ser igualitari a la resta d’autonomies. El Cs, a Euskadi i a Navarra, son un partit extraparlamentari precisament per no acceptar el concert econòmic, que ni Franco s’havia atrevit a treure.

Segons bufa el vent, abandonant els principis d’igualtat, Rivera, ara diu sí a allò que sempre havia dit no. A Catalunya continua xafant la igualtat de les persones quan no accepta el català com a llengua vehicular i necessàriament desitja que els polítics catalans que no pensen com ell es podreixin a la presó, tancats per les idees i no pels fets.

Pretén destruir TV3 i els Mossos d’Esquadra, castigant-los de parcials. I vet aquí que volen treure els llaços grocs dels pobles de Catalunya que son la voluntat de la majoria de la gent, arrencant-los on estant penjats per revenja, fòbia i xafar el que no els agrada.

Per aconseguir els objectius avui pot afirmar blanc i demà negre. Aquesta és la igualtat que transmet Rivera, segons bufa el vent de la seva conveniència sense tenir en compte els interessos de la gent i de l’Espanya “constitucional” que defensa. La seva qüestió son els vots de la gent i arribar al poder malgrat que enganyi, difami i pretengui enterrar Catalunya.  Destruir abans que construir aquesta és la seva missió!

 

Participació