Unes 350 persones assistixen a la quinta edició de la Festa de l’Oli Nou de la Serra d’Almos

Una de les activitats amb més participació ha sigut l’esmorzar popular amb xató de la Serra d’Almos i oli nou

Publicat el 08 de desembre de 2014 a les 10:23
Actualitzat el 09 de desembre de 2014 a les 09:08

Imatge de l'esmorzar popular. Foto: Cedida


La 5a Festa de l’Oli Nou de la Serra d’Almos (Ribera d’Ebre), que es va celebrar este dissabte al llarg de tot el dia, va reunir unes 350 persones. La quinta edició de la festa ha superat la xifra de visitants de l’any passat, quan van assistir-hi unes 300 persones. Des de l’organització s’ha valorat molt satisfactòriament esta xifra, que demostra que la festa és d’interès per al públic i que es va consolidant any rere any.

Alguns dels actes amb una major afluència de visitants han sigut l’esmorzar popular amb viandes a la brasa, xató de la Serra i oli nou; les visites guiades al molí d’oli en funcionament, o el tast d’oli d’oliva i maridatge que ha tingut lloc durant tot el matí a la cooperativa.

La festa ha ofert activitats relacionades amb el sector de l’oli i l’oliva, com l’exposició El món de l’oli, amb dibuixos, pintures i fotografies, o la mostra i venda de productes elaborats amb oli i olives. També ha tingut lloc un recorregut pel celler de la cooperativa de la Serra, per conèixer i poder tastar els vins que elabora. Els visitants també han pogut gaudir d’altres actes festius, com una ballada de jotes, una tirada de birles, la música de la xaranga The McKensy’s Clan Band o una degustació de sopes i escudelles.

A banda, divendres al vespre va efectuar-se a l’ajuntament de la Serra d’Almos la conferència Precaucions que s’han de tindre amb l’oliva per fer un bon oli, a càrrec d’Esteve Martí Perelló, assessor de qualitat en la producció d’oli d’oliva de l’IRTA, que de fet va ser la primera activitat de la festa i que va comptar amb nombrosos assistents.

Esta quinta edició també ha servit perquè els visitants poguessen fer fotografies per presentar-les al segon Concurs de Fotografia, que organitza l’EMD de la Serra d’Almos, que inclou dos temes: la Festa de l’Oli Nou i el poble de la Serra d’Almos. Les bases del concurs es poden consultar al web de l’EMD

El president de la Cooperativa Agrícola de la Serra d’Almos, Ivan Sales, ha valorat molt positivament les xifres d’assistència i ha manifestat que la jornada “és el millor aparador que tenim per poder donar a conèixer i promocionar l’oli fet a la cooperativa amb les olives d’enguany”. A banda, ha explicat, els assistents “passen un dia amè i diferent, amb activitats gastronòmiques i lúdiques que agraden a tothom”.

La Festa de l’Oli Nou va ser declarada el 2013 com a festa d’interès comarcal de la Ribera d’Ebre. Un esdeveniment que organitza la Cooperativa Agrícola de la Serra d’Almos i l’EMD de la Serra d’Almos, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de la Serra d’Almos, Oleum Priorat, el Centre de Desenvolupament de l’Oli, el departament d’Agricultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.