LaSerrablanc del cellerHerènciaAltés de Gandesa ha sigut distingit com el primerVi de FincaQualificadamonovarietal de garnatxablanca de Catalunya.
Serà el segon vi de la DOTerraAlta que entra a l'elit dels vinscatalans en rebre aquest màximreconeixement del Departamentd'AccióClimàtica, a proposta de l'INCAVI. El títol distingix "les característiques singulars i climàtiques" i "la categoria i prestigi nacional i internacional" de més de deu anys dels vins. Només n'hi ha dinou més amb esta recognició tan exclusiva. LaSerra es produeix d'una finca de vinyescentenàries entre Batea i Gandesa, a una altitud d'entre 420 i 450 metres. Tot i els baixos rendiments de la vinya vella, el resultat és un vi "amb caràcter i frescor".
El reconeixement de VideFincaQualificada de LaSerrablancd'HerènciaAltés el comparteixen els vins Clos Mogador del celler amb el mateix nom (DOQ Priorat); Mas de la Rosa de Vall Llach (DOQ Priorat); Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau i Vinya La Scala de Jean Leon (DO Penedès); Teixar de Vinyes Domènech (DO Montsant); Arnau Oller d’Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages); Finca 3.9 del Celler Abadal (DO Pla de Bages); Coma Blanca i Clos Fontà de Mas d’en Gil (DOQ Priorat); MasEdetàriaSelecció de CellerEdetària (DO Terra Alta); V d’O 2 del Celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà); l’Avi Ton del Celler Eudald Massana Noya (DO Penedès); Raïms de la Immortalitat de Torre del Veguer (DO Penedès); Singular Blanc de Coll Baix (DO Pla de Bages); L’Especial Picapoll Negre d’Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages) i Les Tallades de Cal Nicolau d’Orto Vins (DO Montsant).
Un vi gandesà d'Herència Altés, reconegut com el primer vi de finca de garnatxa blanca de Catalunya
'La Serra Blanc' s'unix a l'elit dels dinou vins catalans que ja tenien aquest reconeixement exclusiu
13
de desembre
del
2023
Actualitzat
el
13
de març
del
2024
a les
14:00h
El més llegit