Amb l'arribada del fred els clementiners s'omplin de fruita i els fogons dels restaurants del municipi comencen a dissenyar els seus plats amb aquest ingredient tan especial. Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.
Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat.
Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col.lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".
I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".
Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne," recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.
Precisament aquesta setmana s'han celebrat al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".
Tornen les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina, a Alcanar i les Cases
Un dels objectius de les Jornades és impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre pincentivar el consum de cítrics arreu del país
ARA A PORTADA
-
El pla conjunt entre Estat, Generalitat i Taula de Consens per salvar el Delta de l'Ebre ha d'estar llest al setembre Redacció
-
-
Les entitats ecologistes són admeses com a acusació en cas dels abocaments irregulars a Riba-roja d'Ebre Redacció
-
Un programa per afavorir el benestar emocional dels alumnes guanya el Campus Challenge de la URV Redacció
-
Publicat el 22 de novembre de 2021 a les 19:59
Actualitzat el 22 de novembre de 2021 a les 20:31
Et pot interessar
-
Societat Un any de la gran ferida al Coll de l'Alba: aixi evoluciona el bosc cremat al 2024
-
Societat Deltebre, pioner a les Terres de l’Ebre en la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents
-
Societat Una forta pedregada a Morella genera problemes viaris i deixa el paisatge blanc
-
Societat Una vuitantena d'efectius d'emergències testen com actuarien en un cas de fuita d'amoníac al port de la Ràpita
-
Societat Un viatge a la moda d’ahir: el nou catàleg d’indumentària de la Festa del Mercat a la Plaça
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca