Tornen les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani a l'Ametlla de Mar

La tonyina roja serà el producte estrella de la gastronomia calera a partir d'este cap de setmana.
La tonyina roja serà el producte estrella de la gastronomia calera a partir d'este cap de setmana. | Arxiu
Redacció
25 d'abril del 2024

L’Agenda gastronòmica de l'Ametlla de Mar enceta este cap de setmana una de les activitats més multitudinàries de l’any amb l’inici de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani, les quals arriben a la tretzena edició, amb l’objectiu de donar a conèixer este preuat producte de quilòmetre zero tan lligat a la població.

Des d’este divendres dia 26 fins al diumenge dia 5 de maig, dotze restaurants de la localitat oferiran les seves propostes gastronòmiques amb menús que tindran la tonyina com a protagonista. Els preus dels menús oscil·len entre els 45 i els 82 € i inclouen una gran diversitat de maneres de consumir la tonyina, des de referents de la cuina japonesa com el tataki o el sashimi, passant pels tàrtars i els carpaccios, les referències a la cuinamarinera com els marmitakos o el butxi o creacions més atrevides complementades amb arrossos i fideus.

Els menús es podran degustar als restaurants Bandarra, el Molí dels Avis, la Cuadra, la Subhasta de l’Estany, la Subhasta Espai Gastronòmic, les Veles, Meleta de Romer, Mestral, No Stress, Pica Pica, el Pescador i la Serra.

Este any s’afegeix a la celebració una nova activitat, la Tuna Cooking Expert Serafi que des d’este divendres i fins al dimarts dia 30, davant dels seus establiments del carrer Pau Casals, oferirà show cookings amb cuiners reconeguts com Tomàs Also, Gerard Felicidad i Marc Anton.

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani tenen el seu punt més àlgid aquest cap de setmana, ja que durant dissabte dia 27 i diumenge dia 28 d’abril, el port de la Cala acollirà la Diada de la Tonyina Roja amb diverses degustacions i concerts musicals.