«Ribera en flor» oferix divuit experiències per gaudir de la floració dels arbres fruiters

La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida la una nova edició de la “Ribera en flor” per donar a conèixer el patrimoni paisatgístic, gastronòmic, històric i cultural

La floració de l'ametller, tot un espectacle visual a la Ribera d’Ebre
La floració de l'ametller, tot un espectacle visual a la Ribera d’Ebre | Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
22 de febrer del 2024
Actualitzat el 19 d'abril a les 16:54h
El ConsellComarcaldelaRiberad’Ebre ha presentat este dimecres al matí des d’un campd’ametllersflorits de Vinebre una novaedició de la campanya turística “Riberaenflor” i ha donat a conèixer el programad’activitats que permetran als visitants i a la població de la comarca descobrir el paisatge, amb la floració dels arbresfruiters com a protagonista, la gastronomia i el patrimonicultural i històricdelterritori.

L’edició d’este 2024 preveu començar este cap de setmana, tot i que la programació pot experimentar canvis per la meteorologia. En total, s’han organitzat divuitexperiènciesturístiquesguiades, igual que l’any passat, repartides per tretze pobles, un més: Vinebre, Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, la Palma d’Ebre, Tivissa, la Serra d’Almos, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre i Móra d’Ebre. 
 

Este 24 de febrer comença una nova edició de les activitats emmarcades en la "Ribera en Flor" a tretze pobles de la comarca Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

 
El president del ConsellComarcal de la Riberad’Ebre, FrancescBarbero, l’alcaldessadeVinebre, TereViña, la consellera de Turisme, VanessaSerrano, i la tècnicacomarcal de Turisme, MònicaSabaté, juntament amb representants d’ajuntaments i empreses i entitats que organitzen activitats, han convidat a visitar la Ribera d’Ebre durant estes dates primaverals per gaudir de l’espectacle cromàtic dels camps.
 
"Empreses i entitats que organitzen activitats, han convidat a visitar la Ribera d’Ebre durant aquestes dates primaverals per gaudir de l’espectacle cromàtic dels camps"

Des del Consell Comarcal s’espera igualar o superar els 1.200participants de les activitats programades l’any passat. Unes activitats que són per a tots els gustos, molt diverses i aptes per a tots els públics. 
 
En les seues declaracions, FrancescBarbero ha dit que la “Ribera en flor” és “un magnífic aparador del que és la Ribera d’Ebre en terme de cultura, gastronomia, patrimoni i producte local i vull donar les gràcies als impulsors de les activitats. Ja fa deu anys que vam iniciar aquesta campanya i cada cop rep més participació perquè té èxit i té sentit perquè és un punt de trobada que ens reforça com a comarca i com a destí de turisme sostenible”.

A banda d’això, el president ha volgut destacar la importància de la pagesia de la comarca: “Crec que és important, en aquests moments que vivim, aproximar-nos al món pagès. Ara que demanen drets i causes justes, una de les maneres de donar-los suport és atansar-se a veure la seua feina, ja que aquests camps florits ho estan perquè algú els cuida”. Barbero ha acabat la seua intervenció afegint que “tenim moltes poblacions que són de base agrícola i la floració ha de servir per reivindicar la feina dels pagesos i les pageses, però també per reivindicar aquest corpus rural que ens dona identitat a comarques com la Ribera d’Ebre”.
 
"Propostes que combinen amb tasts de productes o degustacions a restaurants, a algunes més diferents com ara un taller literari, un taller de flors o passejades amb carro, amb bicicleta o a peu"
Per la seua part, VanessaSerrano ha destacat la consolidació de la campanya i, segons ha detallat, “amb aquesta campanya donem el tret de sortida a totes les accions turístiques d’enguany”. A més, “posem en valor la unió del patrimoni, el turisme, el producte local i el producte agroalimentari de la nostra comarca”.

D’altra banda, MònicaSabaté, tècnicadeTurisme, ha explicat que la programació comença este 24 de febrer i acabarà a finals d’abril i tota la informació estarà a la web de Turisme de la Ribera d'Ebre i qualsevol canvi s’anirà actualitzant dia a dia. Sabaté ha dit que “la majoria de presentades estan vinculades al productelocal o elementspatrimonials amb activitats molt diverses, des de propostes que combinen amb tasts de productes o degustacions a restaurants, a algunes més diferents com ara un tallerliterari, un tallerdeflors o passejadesambcarro, amb bicicleta o a peu. Sumem natura, patrimoni, producte local i activitats de coneixements del territori a la Ribera d’Ebre”. Sabaté ha volgut donar  importància a la suma de sinergies entre empreses i entitats públiques que han treballat conjuntament un programa que “és molt complet i que permet conèixer la Ribera d’Ebre en un moment espectacular”.
 
Finalment, l’alcaldessadeVinebre, TereViña, ha destacat la importància d’esta campanya per tota la comarca i, en especial, al seu municipi, on l’activitat es durà a terme el 2demarç amb un tallerliterari i un tastdemels per donar a conèixer el món de les abelles i de la mel.

A banda d’això, ha volgut recordar als visitants que és “molt important no entrar als camps”, ja que hi ha rutes i camins per a poder passejar: “Els camps són privats i voldria demanar que els visitants no hi entressin i, sobretot, es respectin els arbres i la seua flor”. Per este motiu, des de l’ens comarcal s’anima a la població a apuntar-se a les activitats programades, les quals tenen els permisos corresponents dels propietaris per accedir als camps i gaudir plenament de la floració. 
 
Dates, horaris, preus i tot allò relacionat amb les activitats guiades es poden consultar a la pàgina web de TurismedelaRiberad’Ebre que s’anirà actualitzant. A més, la campanya anima a compartir les experiències de les persones participants amb l’etiqueta #LaRiberaEnFlor.