Restaurants d’Amposta i el Poble Nou participen en les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Una desena de restaurants del municipi ofereixen menús especials amb el cereal com a protagonista, del 23 de setembre al 23 d’octubre

Comença la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre
Comença la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre | Josep M. Montaner
Aguaita.cat
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:23h
El cerealestrella del Deltadel’Ebre torna a centrar el calendari gastronòmicd’Amposta amb les JornadesGastronòmiquesdel’Arròs. Del 23 de setembre i fins al 23 d’octubre, més de deu restaurantsd’Amposta i el PobleNoudelDelta oferiran menús especials amb l’objectiu de promocionar la gastronomia de la zona i de temporada.

Coincidint amb la segadel’arròs i les festes tradicionals que l’envolten, els restauradors han preparat diferents menús que oscil·len entre els 20 i els 42 euros, on presenten des de la tradicional paella marinera o de verdures, fins a plats d’arròs caldós o a la llauna, sense oblidar les postres, com la mousse de licor d’arròs amb crema de maracujà, gelat d’arròs o menjar blanc. Podeu consultar els menús a la web de Turisme Amposta
https://www.turismeamposta.cat/jornades-de-larros/

FestadelaSega

Este any la FestadelaSegad’Amposta serà el diumenge, 2d’octubre, a la CasadeFusta. Esta festa rememora una feina que va més enllà del cultiu de l’arròs, ja que manté vives les tradicionsfolklòriques i gastronòmiques del Delta. Com és habitual, durant la celebració hi haurà batuda a potes per separar de forma tradicional el gra de la palla, actuacions de Sucd’Anguila i GuardetLoCantador, balladadejotesdelesdones i la trobadad’artesania

El cultiu de l’arròs representa més de 20.000 hectàrees del terreny del Delta de l’Ebre, arrossars que els pagesos preparen i treballen durant tot l’any, convertint l’arròs en un emblema i motor econòmic de les nostres terres.