Ramon Serra Giralt, d'Ascó, va ser escollit ahir a la nit Avi Comarcal de la Ribera d'Ebre 2016 per tots els representants de les associacions de gent gran de la comarca. Serra, que va rebre el títol acompanyat de la seua família, va agrair el reconeixement i va mostrar una "gran il·lusió per representar tots els avis de la Ribera d'Ebre".
Es tracta d'un asconenc nascut l'any 1936 i molt lligat a l'esport, sobretot a l'atletisme. I és que l'Avi Comarcal de la Ribera d'Ebre va fitxar pel club Reus Ploms als 24 anys i va arribar a ser campió de Catalunya de 30 quilòmetres i quart d'Espanya de marató, a més d'haver participat en multitud de curses i proves arreu de l'estat espanyol. També va entrenar xiquets i xiquetes de l'AMPA d'Ascó, amb els quals va aconseguir premis en campionats provincials i de Catalunya. Com a regidor d'Esports d'Ascó va formar el Club d'Atletisme, actualment molt reconegut. La seva trajectòria professional però, la va començar exercint de sastre, l'ofici del seu pare, i posteriorment va treballar durant tres dècades a la fàbrica de Flix.
Festa dels Avis de la Ribera d'Ebre
La proclamació de l'Avi 2016 va tenir lloc en el marc de la setena edició de la VII Festa dels Avis de la Ribera d'Ebre, este dimarts al vespre, en un esdeveniment que enguany s'ha celebrat a Móra d'Ebre. A l'acte, presentat per Andreu Prunera, es van viure moments molt emotius quan els avis representants dels diversos municipis de la comarca van recollir els seus reconeixements.
Una festa a la qual van assistir Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i alcaldessa de Vinebre; Sixte Melchor, primer tinent d'alcalde de Móra d'Ebre; i Margarita Daura, consellera de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i regidora de l'Ajuntament d'Ascó. Així mateix, també hi van participar alcaldes i regidors de la resta de pobles participants de la comarca, a més de representants de les associacions de jubilats i pensionistes, familiars i amics dels guardonats.
L'homenatge als avis i àvies de la comarca es va dur a terme en el transcurs d’un sopar a la plaça de la Cultura de Móra d'Ebre, amb més de 250 persones. Els guardonats i guardonades d'aquest any i que ahir van recollir la placa commemorativa, a més de l'asconenc Ramon Serra proclamat Avi Comarcal, són: Mercè Font Gurrera (Benissanet), Francisco Santana Díaz (Darmós), Josefa Jornet Rué (Flix), Francesc Mani Marqués (Garcia), Josefina Fortuño Canalda (Ginestar), Teresa Alfonso Pino (Móra la Nova), Dominica Fabregat Paula (Miravet), Ramon Aymí Ciuraneta (La Palma d'Ebre), Maria Masip Sentís (La Torre de l'Espanyol), Armando Lorán Reverter (Tivissa), Enric Pros Ferré (Vinebre) i Vicent Solé Sastre (Móra d'Ebre).
La Ribera d'Ebre reconeix a l'atleta asconenc Ramon Serra amb el títol d'Avi Comarcal
La VII Festa dels Avis de la Ribera d'Ebre va reconèixer a una persona de la Tercera Edat de cada poble de la comarca
ARA A PORTADA
-
El pla conjunt entre Estat, Generalitat i Taula de Consens per salvar el Delta de l'Ebre ha d'estar llest al setembre Redacció
-
-
Les entitats ecologistes són admeses com a acusació en cas dels abocaments irregulars a Riba-roja d'Ebre Redacció
-
Un programa per afavorir el benestar emocional dels alumnes guanya el Campus Challenge de la URV Redacció
-
Condemnen la responsable de l'alberg d'animals de Camarles per maltractament i intrusisme professional Redacció
Publicat el 24 d’agost de 2016 a les 15:59
Actualitzat el 24 d’agost de 2016 a les 16:29
Et pot interessar
-
Societat Un any de la gran ferida al Coll de l'Alba: aixi evoluciona el bosc cremat al 2024
-
Societat Deltebre, pioner a les Terres de l’Ebre en la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents
-
Societat Una forta pedregada a Morella genera problemes viaris i deixa el paisatge blanc
-
Societat Una vuitantena d'efectius d'emergències testen com actuarien en un cas de fuita d'amoníac al port de la Ràpita
-
Societat Un viatge a la moda d’ahir: el nou catàleg d’indumentària de la Festa del Mercat a la Plaça
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca