La collita d'enguany a les vinyes de la DO Terra Alta serà menys abundant que la de l'any anterior, quan es van assolir xifres rècord amb fins a 44 milions de quilos de raïm. Amb tot, s'espera que la qualitat siga superior a les tres anyades anteriors. És la previsió que fa el president de la DO, Joan Arrufí, que explica que la sequera farà que hi haja una "baixada important" del raïm recollit, al voltant del 30%, respecte a la verema anterior. Això situaria la collita en uns 30 milions de quilos de raïm. Alguns dels 51 cellers de la DO Terra Alta comencen esta setmana la collita de les varietats blanques, retardada gairebé 10 dies en comparació el 2015.
Segons Arrufí, la sequera afectarà especialment en aquelles zones on no hi ha hagut regs de suport. "És possible que hi haja alguna mancança de fruita i que tot plegat puga afectar també a la qualitat". A la resta de zones on sí que hi ha regs de suport, s'espera que la qualitat siga superior a altres anyades. El president de la DO Terra Alta assegura que les garnatxes, la varietat més plantada a la zona, han tingut un quallat del raïm més clar que en anteriors anys. Tot plegat "ajudarà a tenir major qualitat que el raïm de sempre".
En garnatxes blanques s'espera que es trobe "una major acidesa" i "concentració de fruita blanca". En negres, més concentració d'aromes i fruites més complexes a causa de les hores de sol i la poca pluviometria registrada a la Terra Alta els darrers mesos. Les varietats blanques com la garnatxa blanca, el chardonnay o el cabernet sauvignon, són les primeres a ser veremades. Més endavant, continua la campanya amb la garnatxa negra o el merlot.
Pel que fa a la quantitat, la DO Terra Alta ve de registrar un rècord l'any anterior en la recollida de raïm. "No és habitual", recorda Arrufí, que assenyala que, si només es tenen en compte les dades del 2015, la baixada serà important. Amb tot, la xifra assolida en l'anterior verema no és habitual i s'escapa de la mitjana dels darrers 10 anys.
La DO Terra Alta preveu menys quantitat de raïm però més qualitat en la verema d'enguany
Els cellers de la denominació inicien la recollida de les varietats blanques esta setmana
ARA A PORTADA
-
-
Condemnen la responsable de l'alberg d'animals de Camarles per maltractament i intrusisme professional Redacció
-
Una vuitantena d'efectius d'emergències testen com actuarien en un cas de fuita d'amoníac al port de la Ràpita
-
Nou vaques aprofiten una rotonda per protagonitzar una fugida de pel·lícula a la Salsadella Redacció
-
Publicat el 31 d’agost de 2016 a les 09:37
Actualitzat el 31 d’agost de 2016 a les 19:44
Et pot interessar
-
Societat Deltebre, pioner a les Terres de l’Ebre en la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents
-
Societat Un viatge a la moda d’ahir: el nou catàleg d’indumentària de la Festa del Mercat a la Plaça
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca
-
Societat Tortosa ja té les reines i hereus majors de les festes de la Cinta 2025
-
Societat El FabLab Terres de l’Ebre millora l’autonomia d’una jove amb mobilitat reduïda amb impressió 3D
-
Societat L’Arrossera obre les portes com a nou espai de talent, creació i identitat a Deltebre