La Cúpula de la Sostenibilitat al moll de Tarragona ofereix una experiència immersiva cultural, social i ambiental

Es tracta d'un espai sensorial excepcional equipat amb la tecnologia més avançada que vol aprofundir en una consciència "ecosocial"

Imatge de l'interior de la cúpula.
Imatge de l'interior de la cúpula. | Cedida
Redacció
01 de març del 2024
Actualitzat a les 17:30h
Fins al 30 d’abril el Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona acull la instal·lació de la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte impulsat per Còdol Educació amb el suport del Port de Tarragona que vol aprofundir en la conscienciació de la societat sobre la necessitat de salvaguardar el planeta. I ho fa replantejant la relació que mantenim amb ell, fent-nos entrar en un espai immersiu que permet tenir una experiència sensorial on emergix a escena el desenvolupament d’esta consciència “ecosocial”.

Així doncs, la cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d’altura, acull set experiències immersives, artístiques i culturals dissenyades per a tots els públics, on el compromís per la cultura, la societat i el medi ambient són els protagonistes.

Estes experiències aposten per una tasca didàctica en l’aspecte ecològic imprescindible en un context de crisi ecològica global. L’objectiu és contribuir a un canvi de model cultural que aborde, des d’un punt de vista transformador de la realitat actual, els reptes transcendents als quals ens enfrontem com a humanitat.

Esta experiència sensorial excepcional té com a base la cúpula geodèsica, construïda per un equip d'arquitectes especialitzats en bioconstrucció. L'interior de la cúpula està equipat amb la tecnologia més avançada de projecció fulldome360, que permet projectar imatges sobre la superfície d'una mitja esfera, envoltant els participants amb paisatges impressionants i efectes visuals.

Amb l'ús d'esta tecnologia combinada amb el disseny artístic, la música i la narració d'un guia, es crea una presentació espectacular que proporciona una experiència immersiva per impactar en les emocions, generar reflexió i convidar a l'acció. L'experiència uneix l'espectacularitat de les imatges, el moviment i el so per connectar amb les emocions dels participants, alhora que convida a participar en activitats i interactuar amb els altres assistents.

Programació

El calendari d’activitats i el detall de cada proposta es pot consultar al dossier oficial del projecte

La Cúpula permet acollir públic de tot tipus i edats. Presenta una experiència dissenyada i pensada per alumnes de primària. Una experiència de moviment corpòria i sensorial per sentir la connexió amb la natura i entendre que formem part d’una unitat indestriable. Més informació i reserves

La programació també està oberta a la participació d’alumnes de secundària. En aquest cas, l’experiència immersiva consisteix en prendre consciència de les conseqüències de la crisi climàtica i descobrir els principis de la vida a través de la interacció amb cinc ginys artístics. Més informació i reserves

Durant els caps de setmana, el públic familiar podrà gaudir de diferents trobades i propostes detallades al dossier del projecte. Per poder participar, és aconsellable inscriure’s prèviament a través la pàgina oficial https://codoleducacio.com/oh/.