Com ha apuntat Víctor Martínez, professor de l'escola de cuina del restaurant Villa Retiro, als restauradors de la Ribera d'Ebre se'ls ha donat un cop de mà en aspectes com la innovació i l'organització, "intentant aclarir les seves inquietuds com a restauradors per encaminar-los". Vincula l'organització de la cuina i la sala, aprendre a maridar i a donar "tocs d'innovació" a la seva cuina amb noves tècniques ha estat la base del programa.
"Ells ja ho fan bé, però sempre es pot fer més ben fet i necessites coneixements diferents", ha apuntat Martínez. Amb el professor de cuina han treballat els productes de temporada, amb alguns productes específics de la Ribera d'Ebre com formatges de la zona, i també han treballat com adaptar els menús a intoleràncies o preferències dels clients.
Els restauradors han agraït l'oportunitat. Marc Gaixet, del restaurant Pas de l'Ase de Garcia, s'ha apuntat a la formació motivat per aprendre, sobretot en un lloc com Villa Retiro. Gaixet s'ha mostrat satisfet de tots els coneixements que s'endú, en tractament del producte, ús d'aparells innovadors i creativitat. "Nosaltres sempre fem el 'coulant' de xocolata i n'hem fet d'avellana. Et donen idees com que es pot fer amb altres coses com l'ametlla", ha exemplificat.
La formació forma part del programa Ribera d'Ebre Viva del Consell Comarcal amb el qual des de fa anys es dona suport a les empreses dels sectors estratègics com l'agroalimentació, la restauració i el turisme i es busquen eines per millorar "la competitivitat" dels negocis i per "diferenciar-los". A més de la formació a Villa Retiro també se'n va fer enguany sobre càlcul de costos i escandalls.
Els restauradors han agraït l'oportunitat. Marc Gaixet, del restaurant Pas de l'Ase de Garcia, s'ha apuntat a la formació motivat per aprendre, sobretot en un lloc com Villa Retiro. Gaixet s'ha mostrat satisfet de tots els coneixements que s'endú, en tractament del producte, ús d'aparells innovadors i creativitat. "Nosaltres sempre fem el 'coulant' de xocolata i n'hem fet d'avellana. Et donen idees com que es pot fer amb altres coses com l'ametlla", ha exemplificat.
La formació forma part del programa Ribera d'Ebre Viva del Consell Comarcal amb el qual des de fa anys es dona suport a les empreses dels sectors estratègics com l'agroalimentació, la restauració i el turisme i es busquen eines per millorar "la competitivitat" dels negocis i per "diferenciar-los". A més de la formació a Villa Retiro també se'n va fer enguany sobre càlcul de costos i escandalls.