Els primers 136 turistes de creuer de la temporada toquen port a la Ràpita

Passejar, la gastronomia i les compres són les activitats destacades pels creueristes en una enquesta feta l’any passat, segons Ports de la Generalitat

Publicat el 08 de juliol de 2015 a les 13:22
Actualitzat el 08 de juliol de 2015 a les 13:27

Els creueristes han arribat abans de les 9 del matí i sobre les 3 de la tarda està previst que marxen. Foto: Ports de la Generalitat


El port de Sant Carles de la Ràpita ha donat avui el tret de sortida a la segona temporada de creuers, una activitat iniciada l’any passat que “ha d’ajudar a potenciar el turisme i l’economia a les Terres de l’Ebre”, segons ha destacat Ports de la Generalitat. El veler de luxe Star Flyer ha arribat avui al port rapitenc amb 136 passatgers majoritàriament italians, britànics i nord-americans. El vaixell ha arribat a les 9.00 h procedent del port de València i preveu salpar a les 15.00 h cap a Maó. Per segon any consecutiu, l’Star Flyer ha apostat pel port de Sant Carles de la Ràpita amb sis escales, una cada dimecres, des d’avui fins al 12 d’agost.

Enguany es preveuen rebre un miler de passatgers, amb dues escales més respecte a la temporada passada i amb el doble de passatgers. Pel que fa a l’estimació de l’impacte econòmic pel territori del Delta de l’Ebre és d’uns 10.000 euros per escala, que és la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis, segons Ports.

Enquesta de valoració als creueristes
El port de Sant Carles de la Ràpita i la seua destinació turística es promouen en els principals fòrums del mercat creuerístic sota la marca Delta Ebre Port, per donar a conèixer el port, la ciutat, l’entorn natural del Delta, la cultura, la  gastronomia, els esports i l’oci que s’ofereix als turistes de creuer. Esta marca és fruit d’un acord institucional entre Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa, amb l’objectiu d’impulsar el tràfic de creuers en el territori.

A través d’estes institucions l’any passat, coincidint amb la primera temporada de creuers del port, es va fer una enquesta a la mateixa terminal del port en què van participar un 51,4% de passatgers. “Els resultats de l’enquesta mostren que un 95,7% dels creueristes van puntuar la visita al municipi rapitenc entre el 7 i 10. De fet, un 48,8% van qualificar la visita al municipi amb excel·lent i un 46,9% amb notable”, explica Ports de la Generalitat. També afirma que, pel que fa a les activitats realitzades pels turistes al municipi i al territori destaquen: passejar per la Ràpita (29,1%); Gastronomia (19,8%); Compres (19,2%); Platja (17,4%) i excursions al territori (14,5%), on destaquen la ruta en caiac a la Punta de la Banya, descoberta del Delta/birdwatching i ruta de les muscleres amb degustació.

El creuer fa una ruta de set dies per la Mediterrània occidental entre les Illes  Balears i la península. En aquest itinerari els passatgers van embarcar a Palma de Mallorca, amb escales a Formentera, Eivissa, València i Sant Carles de la Ràpita, Maó, Sóller i Mallorca, on desembarcaran. El veler de bandera de Malta té una eslora de 110 metres, una mànega de 15 metres, un calat de 5,7 metres de profunditat i un registre brut de 2.298 tones.

El de la Ràpita és el tercer gestionat per l’Administració catalana, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat, que rep tràfic de creuers. Esta temporada els ports de la Ràpita, Palamós i Roses rebran 51 escales de creuer i uns 43.000 passatgers. Així, es preveu que l’activitat creuerística generada pels tres enclavaments deixi un impacte econòmic estimat d’uns 3 milions d’euros en el conjunt del territori.