El cuiner rapitenc Albert Guzmán ha presentat noves propostes culinàries elaborades amb cranc blau durant la demostració que s'ha fet a Ebre Terra, a Deltebre. La jornada ha acollit una quarantena de persones.
Més enllà dels coneguts arrossos, Albert Guzmán ha elaborat propostes com una mantega clarificada de cranc blau amb pasta de full i ous d'arengada, un "donette" de cranc blau amb salsa holandesa, oliva deshidratada i flors, un caputxino de cranc blau amb escuma d'arròs i broqueta de cranc cruixent o una sopa de cranc blau i anguila fumada, entre d'altres.
Aquesta iniciativa, organitzada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre
i Montsià (BEMO), ha volgut divulgar noves possibilitats gastronòmiques que
ofereix aquest crustaci, en el marc del projecte Gustum.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha assenyalat que l'EbreTerra "s'està consolidant no només com a un altaveu de la gastronomia ebrenca sinó que també com a un lloc de formació i reciclatge de professionals del món de la restauració".
El gerent del consorci BEMO, Rubén Alegria, ha explicat que aquesta jornada de cuina amb cranc blau s'inclou dins de Gustum, un projecte de cooperació interterritorial que fomenta el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat, i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.
EbreTerra acull una demostració dedicada a la cuina amb cranc blau
El cuiner Albert Guzmán presenta noves propostes culinàries fetes amb esta espècie invasora
ARA A PORTADA
Publicat el 24 d’octubre de 2018 a les 20:55
Actualitzat el 24 d’octubre de 2018 a les 20:59
Et pot interessar
-
Societat El turisme al litoral ebrenc este juliol: menys gent i menys despesa
-
Societat Què fer el cap de setmana del 8 al 10 d'agost a les Terres de l'Ebre?
-
Societat La URV proposa un bus circular per reduir l’ús del cotxe al delta de l’Ebre
-
Societat El punt lila mòbil atén gairebé 2.000 persones en quinze dies a Tarragona i l'Ebre
-
Societat Horta de Sant Joan fa una crida urgent davant el deteriorament de l’espai natural de Les Olles
-
Societat Paüls estrena un nou local per a la gent gran