El diumenge 5 de maig, l’Ampolla celebrarà la Diada de l’Ostra del Delta

Durant el matí, es repartiran  2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents  a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi

Diada de l'Ostra a l'Ampolla de l'any passat
Diada de l'Ostra a l'Ampolla de l'any passat | Sílvia Berbís
Aguaita
17 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:47h

L'Ampolla celebrarà, el diumenge 5 de maig, la trenta-dosena edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran  2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents  a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi. 

Com a novetat, aquest any es poden adquirir els tiquets anticipadament a  través de la plataforma Ebreticket. La venda estarà disponible fins al 4 de  maig. Les persones que els comprin en línia, el mateix diumenge s’hauran  de dirigir a la carpa habilitada a la plaça González Isla amb els tiquets en format digital o imprès per recollir les degustacions, que inclouen cinc  ostres crues, una copa de cava i un barret. 

Organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla, la festa serà de les 11:00 a les  14:00 hores i les persones assistents podran gaudir de música en viu. A més  a més, hi haurà un espai on els restaurants participants en les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra d'aquest any exposaran algun dels plats d'ostra  cuinada dels menús que oferiran. Els veïns i veïnes de l’Ampolla així com els  visitants també podran gaudir de comerç al carrer. Establiments locals instal·laran parades a la zona d’on tindrà lloc la  Diada de l’Ostra. 

Jornades Gastronòmiques de l'Ostra 

El dissabte 4 de maig, es donarà el tret de sortida a les Jornades  Gastronòmiques de l'Ostra, que se celebraran fins al 19 de maig. Enguany,  s'hi ha adherit 17 restaurants: Bama Restaurant-Beach Club, Botavara, Can  Piñana, Casa David, Casa Llambrich, Delta Mar, El Nàutic, La Barraca, La  Roca Plana, Lo Goleró, Lo Típic, Perales, Rafa, Del Mar Flamingo, Rodamar, Salazar’s i Sol.

Entre les propostes que inclouen els menús, els i les comensals podran  degustar plats com ostres de l’Ampolla marinades, ostres a la graella amb  mantega de fonoll, ostra natural amb mousse d’alvocat i llet de tigre, arròs  amb ostra semicuita i ortigues de mar, ou amb angula i cruixents d’ostra  rissada i ostres teriyaki, entre molts altres plats. Els preus dels menús  oscil·len entre els 35 i els 45 euros.