
Imatge del 'Primer dia sense normalitat' que es va realitzar a l'inici de curs a Deltebre. Foto: Cedida
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa de les Terres de l'Ebre (MUCE Ebre), aprofitant la constitució dels nous membres del consell escolar que s'està realitzant a la majoria d'escoles i instituts dels territori, ha iniciat una campanya per a "la democratització de les escoles i dels consells escolars".
La campanya té per objectiu lluitar contra la LOMCE que, segons exposen, treu capacitat decisora als Consells Escolars i la dóna als equips directius. La normativa de la LOMCE estableix que els consells escolars, fins ara màxim representants dels centres a l'hora de decidir qualsevol aspecte organitzatiu, econòmic i social dels centres públics, passe a ser un òrgan consultiu però no decisori. Per al MUCE este canvi és una pèrdua de capacitat democràtica dels centres ja que les principals decisions passen als equips directius i els clàustres de les escoles, excloent una bona part de la comunitat educativa com són els pares, els membres del PAS i els alumnes.
La campanya ha consistit, aprofitant la constitució dels nous consells escolars als
centres públics que es realitza durant esta primera quinzena de desembre, en
l'enviament als equips directius i als membres de les AMPES d'un full de petició perquè siga inclòs a la constitució del consell escolar. I també perquè, en cas de modificació del Projecte Educatiu de Centre, es faça esment a la positivitat que s'incloga explícitament al document la necessitat imperativa que els consells escolars siguen l'òrgan decisori final de qualsevol decisió important que tinga relació amb el centre.
Amb esta mesura es vol blindar la possibilitat que oferix la LOMCE que els consells
escolars siguen merament consultoris i que els pares i la resta de comunitat educativa no puguen decidir sobre els aspectes de funcionament del centre.
Recordem que el MUCE a les Terres de l'Ebre és una entitat que agrupa pares, mares, mestres, professors i els principals sindicats, per treballar conjuntament a favor d'una escola pública i de qualitat i en contra de les retallades que en els darrers anys el departament ha realitzat als centres educatius tant en personal com en organització i serveis, que han fet disminuir la qualitat de l'educació per als alumnes.
Entre les moltes activitats realitzades, s'han fet conferències per a pares i mares a molts de centres de les TE per explicar l'abast real de les retallades per als alumnes, també el 1r dia sense normalitat i altres activitats que tenen previstes de dur a terme fins que hi haja un canvi en les inversions als centres públics.