​Mor Javier Ulldemolins, primer alcalde de la democràcia a Alcanar

La cerimònia d’enterrament serà demà dimecres a les 11 del matí a la Parròquia Sant Miquel

Javier Ulldemolins, a la dreta, acompanyat de Ricard Bort, a l'esquerra. Foto d'Arxiu.
Javier Ulldemolins, a la dreta, acompanyat de Ricard Bort, a l'esquerra. Foto d'Arxiu. | ACN / J. Marsal
Sofia Cabanes
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:40h
El que fora primer alcalde de la democràcia a Alcanar i líder durant dècades del PSC al municipi, Javier Ulldemolins Reverter, ha mort la passada matinada a l’edat de 69 anys.

Ulldemolins va ser alcalde d’Alcanar durant 16 anys en dues etapes diferents. En els dos primers mandats de la democràcia 1979-1983 (en representació de la Unitat Canareva Independent) i 1983-1987 (ja amb el PSC) i, posteriorment, -després de 4 anys amb Joan B. Beltran a l’alcaldia-, en dos mandats més 1991-1995 i 1995-1999 (PSC). Després d’esta etapa, Ricard Bort va agafar el lideratge dels socialistes canareus com a cap de llista.

Bort, qui ha estat durant anys una de les persones més properes a Ulldemolins ha lloat la seua trajectòria: “va ser alcalde en un període molt difícil. Va conduir la transició a Alcanar i va consolidar les institucions democràtiques al poble tal com les coneixem avui en dia”, ha explicat a l’aguaita.cat. “Durant els seus mandats es va fer un salt molt important en la qualitat de les infraestructures i serveis. Sobre les seues espatlles va recaure la responsabilitat de tirar el poble endavant en una època no gens fàcil”, ha afegit.

Bort, que també va ser alcalde pel PSC entre 2003 i 2006, també ha volgut posar èmfasi sobre la vessant personal de Javier Ulldemolins: “No només va ser un bon alcalde, sinó que també va ser una bona persona. Una persona agraïda, honesta, generosa, en la qual es podia dipositar la confiança sense cap dubte. Com a amic, ningú es podia sentir més ben acompanyat. No només hi vam posar la confiança del vot, sinó l’amistat. El trobarem molt a faltar perquè difícilment trobarem algú com ell”, ha expressat visiblement afectat.

L’agrupació local del PSC, liderada per Albert Alarcón –amb qui Bort, Ulldemolins i Zoila Domínguez havien mostrat discrepàncies-, també ha lamentat la pèrdua de l'exalcalde i ha lloat el seu llegat. “Sempre tindrem al record al company Xavier, que va fer en la seua època d'alcalde la gran transformació del nostre poble, una persona entranyable, amb un gran sentit del humor i molt humana, sempre disposta a ajudar als demés”, manifesten.

L’Ajuntament d’Alcanar també ha mostrat el seu condol pel traspàs d’Ulldemolins amb una nota: “L'alcalde, els regidors i regidores, i els treballadors i treballadores municipals volen expressar tot el seu suport i afecte i suport a la família Ulldemolins i Gómez. El seu llegat és molt present en la vida del nostre municipi”. El consistori celebrarà esta nit a les 20:30 un ple extraordinari de Condol.

La cerimònia d’enterrament d’Ulldemolins serà demà dimecres a les 11 del matí a la Parròquia Sant Miquel d'Alcanar.