Més Deltebre i ERC demanen un canvi en la política del POUM

Entre altres apunts, també han proposat millores per a les cases rurals i una ampliació de la zona industrial del municipi

El candidat de Més Deltebre-Acord Municipal, Joan Alginet.
El candidat de Més Deltebre-Acord Municipal, Joan Alginet. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:42h
El candidat de Més Deltebre-Acord Municipal, Joan Alginet, ha demanat a l’alcalde del municipi, Lluís Soler, i a l’equip de govern actual que es revise el Pla d’Ordenació Urbanística (POUM).

Un dels apunts que destaca és la inviabilitat econòmica de determinades figures urbanístiques, com la quantitat de terreny que es dedica als Plans de Millora Urbana i el Sòl Urbanitzable Delimitat, que Alginet reclama que no s’ajusten a la realitat. Pel que demana, entre altres coses, que es revisen els plans esmentats. En aquest mateix àmbit, Més Deltebre també es queixa de la falta de coherència urbanística del municipi. Un dels casos que posen com a exemple és el de l’Avinguda Robert Graupera, on diuen no compartir la “baixada d’alçades arbitrària”, una zona que proposen mantenir tal com està per “preservar la compensació als veïns i veïnes d’aquesta avinguda que en el seu dia van cedir i pagar terrenys”. D’aquesta manera també demanen que es revisen les excepcions d’altres casos de la ciutat, segons diuen “perquè els barris conserven o milloren les seves condicions”.

En referència al plantejament del POUM on es constata que només podran fer ampliacions les cases rurals construïdes abans de l’any 1956, Alginet proposa ampliar el termini. Ho fa al·legant l’activitat socioeconòmica de Deltebre, i proposa incrementar el nombre de cases rurals del catàleg de masies, perquè puguin fer ampliacions i edificar totes aquelles construïdes a partir de l'any 1900.

Una altra de les idees de Més Deltebre és reubicar la plaça de bous, ja que, segons afirma el seu portaveu, la seva ubicació al costat de la nova Biblioteca Municipal seria idònia per establir equipaments municipals de caràcter turístic o educatiu.

Entre altres propostes, el candidat a l’alcaldia també ha apuntat una ampliació de l’actual zona industrial o la possibilitat d’establir polígons aqüícoles per desenvolupar l’activitat del musclo o l’ostra a la zona de la badia del Fangar.