L’Ajuntament de Roquetes rebaixarà l’IBI urbà i rústic per al 2019

El consistori ja fa sis anys que no incrementa cap impost ni taxa municipal

Imatge d'arxiu d'un carrer del municipi de Roquetes, al Baix Ebre.
Imatge d'arxiu d'un carrer del municipi de Roquetes, al Baix Ebre. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:05h
L’Ajuntament de Roquetes ha aprovat rebaixar l’IBI urbà un 8% i el rústic en un 11%, per al pròxim any. L’acord s’ha aprovat en un ple extraordinari, amb l’abstenció de l’oposició.  Esta aprovació comportarà la congelació de la resta de taxes i preus públics, així com el manteniment de les bonificacions existents. Serà el sisè any consecutiu que el consistori roquetenc no incrementa els impostos ni les taxes municipals.

Segons la regidora d'Hisenda, Tere Moreso, la pèrdua de 166.851 euros d'ingressos per la reducció de l'IBI urbà i 33.224 euros pel de rústica es veuran compensades pels majors ingressos derivats de l'última regularització cadastral. Moreso també ha volgut ressaltar que “la nova valoració sobre el cadastre de la rústica imposat per l’Estat espanyol és l’amenaça més gran que té la pagesia de les Terres de l’Ebre. Per això rebaixem la taxa de la guarderia rural, que conjuntament amb la rebaixa de l'IBI, suposa un ajuda a l'impacte econòmic que ha suposat per a la pagesia l'increment desproporcionat dels valors cadastral del sòl rústic”.

El govern municipal d'ERC i PDeCAT entén aquesta valoració del cadastre com una amenaça per a la pagesia del territori i, amb aquesta voluntat, assegura també haver rebaixat el 35,45% la taxa de guarderia rural.

Per a l’any vinent, també s’ha modificat l'ordenança que regula la taxa del cementiri municipal per construir-hi uns columbaris, un equipament on dipositar les cendres dels difunts. En el mateix ple també es va aprovar una modificació de crèdit per fer una inversió en el camp de futbol de terra de la zona esportiva, que consisteix en l'adquisició i posterior instal·lació de gespa artificial, i a la vegada preparar els desguassos corresponents per a la posterior pavimentació del camí del davant de les instal·lacions esportives.