L’Ajuntament de Deltebre redueix l'endeutament un 39% respecte del 2014

L'administració ha reduït l'endeutament del 83% al 44% en set anys

Un Ple Municipal de l'Ajuntamentde Deltebre
Un Ple Municipal de l'Ajuntamentde Deltebre | Cedida
Aguaita.cat
16 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:43h
Actualment, l’Ajuntament de Deltebre té una ràtio d’endeutament del 44%, lluny de la ràtio de l’any 2014, la qual se situava al 83%, i també lluny del màxim legal que se situa en un 110%. Pel que fa al romanent de tresoreria, l’any 2020 es va tancar amb un romanent que s’eleva als 4.600.000€. Finalment, i en relació amb el període de pagament de proveïdors se situa al voltant dels vuit dies. 

El plenari també ha aprovat la sol·licitud d’un informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya per tal que dictamini si és procedent la resolució del contracte, que actualment vincula l’ajuntament amb SOREA pel que fa al servei d’aigua potable i clavegueram fins a l’any 2037. Actualment la xarxa d’aigua potable de Deltebre presenta unes pèrdues de rendiment del 70% de la seua capacitat i no es contempla cap inversió per a la seua millora a càrrec de l’empresa. 

En el ple d'este mes de setembre també s’han aprovat les contribucions especials per a la urbanització del carrer Riu Besós, i pel que fa a les mocions, s’ha aprovat la moció d’ERC Deltebre per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat, per unanimitat, i també per unanimitat la moció d’ERC-Més Deltebre per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per a la defensa dels drets humans.